Stiri de ultima ora

George Puşcaş şi colegii săi şi-au cerut drepturile într-o conferinţă de presă inedită: "Suntem şocaţi, vrem să ne facem auziţi!". Ce reproşează jucătorii lui Palermo, după ce echipa a fost retrogradată în Serie C

George Puşcaş şi colegii săi şi-au cerut drepturile într-o conferinţă de presă inedită: Suntem şocaţi, vrem să ne facem auziţi!. Ce reproşează jucătorii lui Palermo, după ce echipa a fost retrogradată în Serie C
Sport
Sancţiunea lui Palermo vine ca urmare a unor neregularităţi contabile făcute de fostul patron al clubului, Maurizio Zamparini. În plus, Anastasio Morosi, cel care se ocupa cu auditul, a fost condamnat la cinci ani de închisoare. În perioada 2015-2017, când Zamparini era patronul lui Palermo, au fost prezentate documente administrative false pentru a putea înscrie echipa în campionat. Decizia nu este finală, sicilienii putând să facă recurs în decurs de 15 zile.

Fotbaliştii lui Palermo nu au contestat decizia Curţii Federale Naţionale, ci hotărârea oficialilor din Serie B, care au reprogramat play-off-ul pentru promovarea în Serie A şi au exclus-o pe echipa lui Puşcaş, fără să mai aştepte decizia Comisiei de Apel.

Alberto Pomini (38 de ani), portarul lui Palermo şi veteranul echipei, a luat cuvântul şi a spus, citat de site-ul gianlucadimarzio.com: "Nu putem găsi nicio justificare pentru comportamentul Consiliului de Administraţie al Serie B, care, fără criterii obiective sau cu o autoritate de reglementare, decide să ia o decizie care contravine regulilor unui campionat care nu este încheiat. În ce bază s-a decis jucarea meciurilor de play-off, când s-a dat doar o sentinţă iniţială?"

Ulterior, a vorbit şi căpitanul echipei, macedoneanul Ilija Nestorovski, colegul lui Puşcaş din ofensiva lui Palermo: "A trecut un an dificil, cu multe probleme, dar am ieşit cu capul sus. Am terminat pe trei şi vrem să jucăm în play-off. Cu patru victorii suntem în Serie A. Vrem asta! Mai avem de jucat două jocuri acasă. Trebuie să sperăm şi să avem încredere. Oraşul acesta merită o echipă în Serie A!"

Antonio Mazzotta (29 de ani), fundaşul stânga al lui Palermo, a recunoscut că el şi restul colegilor săi au fost şocaţi la aflarea veştii: "Trăim aceste momente la fel ca fanii noştri. Suntem şocaţi! Am obţinut locul trei pe teren şi ne este luat, în ciuda eforturilor noastre. Luptăm din iulie, unii dintre noi sunt departe de familii şi nu le este dată şansa de a promova în Serie A. Ne simţim neputincioşi". A fost completat de colegul Andrea Rispoli (30 de ani), care are încredere că noul patron Salvatore Tuttolomondo va gestiona corespunzător momentele dificile: "Patronul a încercat să ne liniştească, este o persoană foate puternică, care a arătat că nu se lasă bătut. Sperăm să îşi ţină cuvântul"
www.prosport.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus