Stiri de ultima ora

Galatasaray vine cu 600 de fani la Bucureşti la sfârşitul săptămânii viitoare, pentru a câştiga trofeul Ligii Campionilor. Capitala României se pregăteşte de un weekend de vis

Galatasaray vine cu 600 de fani la Bucureşti la sfârşitul săptămânii viitoare, pentru a câştiga trofeul Ligii Campionilor. Capitala României se pregăteşte de un weekend de vis
Sport
Bucureştiul se pregăteşte să organizeze cea mai importantă competiţie la nivel de cluburi din ultimii ani, turneul Final Four al Ligii Campionilor la volei feminin, dacă vreţi, replica pentru Budapesta, care găzduieşte competiţia similară feminină la handbal feminin. Printre cele patru echipe participante se numără şi reprezentanta României, CSM Volei Alba Blaj, care a avut un parcurs de execpţie în acest sezon.

Turneul Final Four va avea loc la Sala Polivalentă în perioada 5-6 mai şi se va desfăşura cu Alba Blaj, VafkifBank Istanbul, Galatasaray Istanbul (ambele din Turcia) şi Imoco Volley Conegliano (Italia).

Dintre echipele oaspete, Galatasaray este clubul care va aduce la Bucureşti şi cei mai mulţi suporteri. Reprezentanta Turciei a solicitat un număr de 600 de bilete pentru fani, plus alte 30 de locuri pentru VIP. VakifBank Istanbul, principala favorită la câştigarea Ligii Campionilor, va fi însoţită la rândul ei de 300 de suporteri plus 60 VIP-uri. Interesul pentru această competiţie este major şi în rândul cetăţenilor turci din România. Ambasada Turciei la Bucureşti a luat deja legătura cu organizatorii, manifestându-şi intenţia de a lua bilete pentru comunităţi care locuiesc pe teritoriul ţării.

Situată la peste 300 de kilometri de Bucureşti, micuţa localitate ardeleană va deplasa la rândul ei peste 300 de localnici.

CSM Volei Alba Blaj a încheiat în weekend socotelile în Divizia A1, dar până la Final Four va mai avea de disputat turneul final al Cupei României, programat la finele săptămânii la Bacău. Pe lângă Blaj vor mai fi prezente CSM Bucureşti, Ştiinţa Bacău şi CSM Târgovişte, practic toate cele patru mari echipe din România din acest moment. După 3 ani, Alba Blaj a pierdut titlul în România, fiind detronată de CSM Bucureşti. Dar acest lucru spune ceva despre tăria întrecerii interne, în condiţiile în care a doua formaţie din România din acest sezon a ajuns până în turneul Final Four al Ligii Campionilor.

Interesant este faptul că în ediţia 2018-2019, România va intra în Liga Campionilor cu două echipe! CSM Bucureşti va fi calificată direct în faza grupelor, în timp ce Alba Blaj va porni din preliminarii.  
www.prosport.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus