Stiri de ultima ora

Francezii îşi dau palme după o greşeală în plină pandemie: „Înseamnă că suntem proşti!“

Francezii îşi dau palme după o greşeală în plină pandemie: „Înseamnă că suntem proşti!“
Sport
Coronavirus a creat o panică atât de mare, încât, în numele rezvolvării crizei, s-au luat fel şi fel de decizii proaste. Iar consecinţele se văd acum.

Boala COVID-19 va rămâne cu noi pentru totdeauna, după cum au anunţat şi cei de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Din păcate, unii au scăpat din vedere această realitate şi şi-au imaginat că ne putem ascunde de coronavirus, până la apariţia unui vaccin. Doar că, între timp, specialiştii au început să ne avertizeze că, din păcate,

Tocmai de aceea, tot mai multe ţări au repornit viaţa normală, bineînţeles, cu respectarea normelor de distanţare socială. Iar mesajul a fost clar: trebuie să învăţăm să convieţuim cu acest virus. Tocmai de aceea, patru dintre cele mai importante cinci campionate ale Europei, Bundesliga (Germania), Serie A (Italia), Premier League (Anglia) şi La Liga (Spania), fie că s-au reluat deja, fie că se vor relua, din luna iunie.

Doar Franţa s-a grăbit să închidă acest sezon, în mod prematur. Şi, la un moment dat, preşedintele Emmanuel Macron chiar ar fi avut o tentativă de a-şi convinge omologii din alte ţări să pună capăt fotbalului, până în septembrie! Bineînţeles, cererea lui Macron a fost refuzată, fiindcă e evident că nici virusul nu va dispărea până în septembrie şi nici vaccinul nu va apărea până atunci.

Rămaşi fără fotbal şi cu pierderi financiare colosale, conducătorii sportului-rege din Franţa se revoltă acum. Potrivit Digi Sport, preşedintele celor de la Lyon, Michel Aulas, s-a dezlănţuit deja, criticând vehement decizia opririi campionatului.

„UEFA ne-a transmis la şedinţă că trebuie să avem răbdare. Când vedem că liderii noştri au participat, dar au tras concluzii diferite, înseamnă că suntem prea proşti. Scuzaţi-mi termenul! E paradoxal că o ţară ca Spania, care a fost mult mai afectată de pandemie decât Franţa, a stat să se gândească şi a găsit răspunsuri“, a spus Aulas, pentru „L Equipe“.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus