Stiri de ultima ora

Finală dramatică la Madrid. Halep a pierdut meciul în minimum de seturi

Finală dramatică la Madrid. Halep a pierdut meciul în minimum de seturi
Sport
Jucătoarea de tenis din România Simona Halep a fost învinsă, sâmbătă seară, de olandeza Kiki Bertens în finala turneului Masters 1000 de la Madrid. Constănţeanca ratează astfel revenirea de luni pe locul 1 mondial, dar are asigurat locul secund.

465 afişări

Finala de la Madrid. Halep luptă pentru primul trofeu al sezonului şi locul 1 în lume

Românca a pierdut primul set uşor, scor 4-6, după ce, de la 4-2, nu a mai câştigat un game. Olandeza a adunat game după game, graţie celor 13 greşeli neforţate comise de Simona Halep, care nu a lovit decisiv decât de 3 ori, şi a câştigat categoric prima manşă. Nici în cel de-al doilea set, Simona Halep nu a reuşit să-i facă faţă olandezei, a ratat mai multe mingi de break şi a pierdut cu 4-6. Românca ratează astfel şansa de a reveni de luni pe primul loc WTA, dar are asigurat însă locul secund.

Kiki Bertens se află pentru a două oară consecutiv în finala turneului de la Madrid, anul trecut fiind învinsă în ultimul act de Petra Kvitova. Olandeza va primi, pentru câştigarea trofeului, peste 1.200.000 de euro şi 1.000 de puncte WTA. Aflată la a patra finală a carierei la Mutua Madrid Open - un nou record absolut pentru competiţia din capitala Spaniei, Halep se află faţă în faţă cu finalista de anul trecut. Cele două se cunosc bine, fiind la a şasea partidă directă în circuit din 2010 până în prezent, luând la rând toate suprafeţele de joc. Halep are avantaj 3-2 în faţa lui Bertens, meciurile pe zgură fiind împărţite, 1-1. Relevant este însă doar cel de-al doilea lor duel pe zgură, din 2017, din semifinala de la Roma, acolo unde Simona s-a impus în două seturi, la 5 şi la 1. Primul meci pe suprafaţa cărămizie s-a jucat în 2012, cu mult înainte ca jocul celor două să capete valenţele actuale. În cel mai recent duel direct, în finala de la Cincinnati din 2018, olandeza de 1,82 m a salvat minge de meci şi a construit apoi o revenire impresionantă, folosindu-se de atacuri superbe de pe linia de fund a terenului, câştigând trofeul, după un 2-6, 7-6(6), 6-2. Mizele finalei După ce a stabilit un nou record în ceea ce priveşte numărul de finale jucate la Madrid, Simona Halep are şansa de a egala recordul de titluri în Caja Magica, stabilit până acum de Petra Kvitova, cu trei coroane. Cu o victorie în finală, Simona Halep ar reveni, totodată, în fotoliul de lider mondial. Kiki Bertens joacă pentru al doilea trofeu la simplu pe 2019, după succesul de la St. Petersburg, iar o victorie în faţa Simonei Halep i-ar aduce debutul în Top 5 mondial şi cel mai important titlu al carierei. Cu o victorie cu 2-0 în finală, olandeza ar deveni prima spotivă care se impune la Madrid fără set pierdut. Campioana Mutua Madrid Open 2019 va încasa un cec în valoare de 1.202.520 euro.
www.mediafax.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus