Stiri de ultima ora

Finala Cupei Challenge, posibil un nou început pentru CSM Bucureşti! „Tigrii” luptă pentru câştigarea unui trofeu european cu Madeira Andebol SAD

Finala Cupei Challenge, posibil un nou început pentru CSM Bucureşti! „Tigrii” luptă pentru câştigarea unui trofeu european cu Madeira Andebol SAD
Sport
CSM Bucureşti susţine duminică, de la ora 17:30, în compania formaţiei Madeira Andebol SAD, manşa tur în finala Cupei Challenge la handbal masculin. După un sezon ratat pe toate fronturile, clubul susţinut de Primăria Capitalei poate privi această finală şi ca pe un nou început, dincolo de câştigarea trofeului, care ar mai alina supărările.

CSM Bucureşti a intrat la startul acestei competiţii ca o mare favorită, având în vederea „distribuţia”: Tioumentsev, fraţii Esteki, legiunea braziliană plus jucătorii din naţionala României. Dar sezonul 2018-2019 a fost unul cât se poate de prost pentru handbalul masculin din România raportat la cel din Portugalia, bilanţul meciurilor directe, indiferent de „frontul” unde s-a purtat bătălia, fiind de 0-7! Având în vedere şi parcursul sinuos al echipei din ultima vreme, CSM Bucureşti trebuie să se întrebuinţeze serios pentru a câştiga Challenge Cup.

România şi Portugalia încearcă să se impună şi în primele competiţii europene ca valoare (vezi parcursul echipelor Dinamo , Constanţa / Sporting, FC Porto în Liga Campionilor şi Cupa EHF), pentru că în Challenge Cup au dominat competiţia în ultimii ani. Practic, reprezentantele celor două ţări şi-au împărţit trofeele în ultimii 4 ani. HC Odorhei (2015) şi Potaissa Turda (2018) au câştigat pentru România, iar Braga (2016) şi Sporting (2017), pentru Portugalia. Iar două din aceste finale au fost între reprezentantele celor două naţiuni: Odorhei – Braga (2015) şi Sporting – Turda (2017).

CSM Bucureşti joacă pentru a câştiga primul trofeu european al echipei de handbal masculin şi al doilea din istoria clubului după Liga Campionilor la feminin în 2016, dar şi pentru a consolida poziţia de lider pentru România în Challenge Cup. În momentul de faţă, Liga Naţională şi Bundesliga au câştigat competiţia de şase ori. Pentru Germania au câştigat, printre altele, Flensburg şi TUSEM Essen. Pentru România au triumfat Steaua, UCMR Reşiţa (de trei ori), HC Odorhei şi Potaissa Turda. Practic, trofeul se poate întoarce la Bucureşti după o pauză de 13 ani. În 2006, Steaua a câştigat finala în faţa unei alte reprezentante a Portugaliei, SC Horta, rezultatul fiind privit la vremea respectivă ca un succes uriaş al handbalului masculin. A fost şi primul trofeu european al handbalului masculin după o perioadă foarte lungă.

Altfel spus, CSM Bucureşti pleacă în Portugalia pentru a obţine un rezultat pozitiv în manşa tur. Sărbătoarea şi poate un nou început după o perioadă plină de probleme poate fi pe 18 mai, la Bucureşti, în Sala „Dinamo”.
www.prosport.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus