Stiri de ultima ora

Fata cu puşca de AUR. Laura Ilie, primul titlu suprem al României la Universiada de la Gwangju

Fata cu puşca de AUR. Laura Ilie, primul titlu suprem al României la Universiada de la Gwangju
Sport
Laura Ilie (22 de ani) a cucerit prima medalie de aur a României la Universiada de la Gwangju (Coreea de Sud). Tirista de la CS Dinamo , antrenată de Olimpiu Marin, s-a impus joi în proba de puşcă 50 metri x 3 poziţii, cu un total de 454,4 puncte realizat în finala de opt. Următoarea clasată a fost rusoaica Valentina Protasova, 453,5 p. Laura Ilie este una dintre speranţele olimpice ale tirului românesc.

Laura s-a calificat în finală de pe poziţia a doua, cu 590 de puncte din 600 posibile – nou record al competiţiei, dar şi nou record naţional. Ea a avut acelaşi punctaj ca şi prima clasată, Cheng Dongqi (China), diferenţa între ele fiind făcută de numărul de ”decari”. În calificări s-au tras câte 20 de focuri la fiecare poziţie.

În finală (opt concurente) s-a început cu trei trei serii de câte cinci focuri în poziţiile genunchi (punctajul Laurei - 152,4) şi culcat (153,6 p), apoi două serii de câte cinci focuri în picioare (98,4 p). S-a continuat cu trageri foc cu foc, ultimul punctaj fiind eliminat după fiecare manşă. Laura a fost cea mai constantă, la ultimul foc învingând-o pe rusoaica Protasova.

Laura Ilie a început tirul în urmă cu numai cinci ani. Într-o disciplină unde maturitatea sportivă se obţine după ani buni petrecuţi în poligon, performanţa bucureştencei este o promisiune pentru viitor.
www.prosport.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus