Stiri de ultima ora

EXCLUSIV | Tatăl lui Virgiliu Postolachi a rupt tăcerea! A dat un ultimatum şi a spus clar pentru cine vrea să joace fiul său după ce FRF nu a reuşit să rezolve cazul: "Nu mai poate să aştepte la nesfârşit"

EXCLUSIV | Tatăl lui Virgiliu Postolachi a rupt tăcerea! A dat un ultimatum şi a spus clar pentru cine vrea să joace fiul său după ce FRF nu a reuşit să rezolve cazul: "Nu mai poate să aştepte la nesfârşit"
Sport
Oleg Postolachi, tatăl lui Virgiliu Postolachi (19 ani), fotbalistul formaţiei Lille, a vorbit într-un interviu pentru ProSport despre situaţia fiului său, jucător pentru care Republica Moldova şi România au ajuns să se lupte într-un litigiu la FIFA.

Domnule Postolachi, de ce nu joacă fiul dumneavoastră pentru nicio selecţionată a României?

Această întrebare cred că trebuie să o adresaţi către Federaţia Română de Fotbal. Este mult mai indicat să faceţi acest lucru. Ei au acolo un departament juridic. Eu unul nu am niciun răspuns, dar nici nu pot să mai aştept prea mult timp.

Ce vreţi să spuneţi?

În primul rând, Virgiliu şi-a dorit şi îşi doreşte să joace pentru România, dar acest lucru îl doreşte şi Republica Moldova. Am înţeles că este un litigiu între cele două ţări, dar cât mai durează? Băiatul meu a obţinut cetăţenia română în septembrie anul trecut, dar de atunci el nu a fost convocat niciodată pe nicăieri. Mi-ar fi plăcut şi mie ca băiatul meu să joace pentru naţioanlele U 21 ale României sau U 19, dar uitaţi că de un an nu joacă la nicio naţională. Nu este bine.

Cu oficialii Federaţiei Române de Fotbal aţi mai discutat?

Nu! Când dânşii aveau nevoie să ne facă să alegem să jucăm pentru România ne căutau şi de trei ori pe săptămână. Chiar l-au trimis şi pe domnul Geolgău la Paris. Acum, nici măcar domnul Geolgău nu mă mai sună. Nu am mai vorbit nici cu dânsul de foarte mult timp. Nici nu ştiu în ce stagiu este acel litigiu, dar timpul trece şi uitaţi că băiatul meu nu este selecţionat de nimeni.

Republica Moldova şi Franţa îl doresc pe fiul dumneavoastră?

Da! Însă fiul meu vrea să joace pentru România, dar nici nu mai poate să aştepte la nesfârşit. Dacă cei de la Bucureşti nu se grăbesc să rezolve problema lui Virgiliu, atunci vom fi nevoiţi să luăm o decizie cât mai repede. Este foarte important pentru fiul meu ca el să joace la 19 ani pentru o naţională, dar se pare că este greu să joace pentru România, deşi nu uitaţi că el a obţinut de un an cetăţenia acestei ţări.

Fiul dumneavoastră a plecat de la PSG, de ce a făcut acest lucru?

Era foarte greu să te impui să joci în atac în echipa mare a lui PSG. Cu toţii ştiţi ce vedete sunt acolo. Nu are rost să mai dau eu vreun nume. Sunt fotbalişti de talie mondială. Aşa că am acceptat oferta celor de la Lille, iar acum Virgiliu este la această echipă.

Aţi urmărit parcursul naţionalei României U 21 de la Campionatul European?

Da! Am ţinut cu România şi mi-ar fi plăcut ca fiul meu să fie şi el acolo sau să fie selecţionat pentru campania de acum a naţionalei lui Rădoi, dar uitaţi că sunt mari probleme şi Virgiliu de un an nu joacă la nicio naţională.
www.prosport.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus