Stiri de ultima ora

EXCLUSIV | Ionuţ Lupescu îl avertizează pe preşedintele FIFA, Gianni Infantino, după primele meciuri din Rusia: "Important e să avem calitate, nu cantitate"

EXCLUSIV | Ionuţ Lupescu îl avertizează pe preşedintele FIFA, Gianni Infantino, după primele meciuri din Rusia: Important e să avem calitate, nu cantitate
Sport
"Prima etapă, primele meciuri sunt foarte grele. Fiecare echipă încearcă să se acomodeze, să nu piardă puncte. Vor fi cu siguranţă mai multe surprize. Am văzut meciuri destul de slabe şi mă gândesc ce o să se întâmple cu 48 de echipe în 2026. Poate că un Mondial cu prea multe echipe diluează din calitate. Important e să avem calitate, nu cantitate. Şi la ultimele două ediţii s-a văzut că Europa a dominat Mondialul. Să vedem ce se va întâmpla şi cu Coreea şi Japonia. Dar, e puţin cam prematur să vorbim. Formatul actual este ok, dar este şi o cerinţă a federaţiilor de a fi mai multe participante. Problema este calitatea", a spus Ionuţ Lupescu, în cadrul emisiunii ProSport LIVE.

Rusia a avut cheltuieli totale pentru pregătirea Campionatului Mondial 2018 de aproximativ 11 miliarde de dolari, pe parcursul a cinci ani, relatează Bloomberg. Bugetul Rusiei nu a fost, însă, cel mai mare din istoria acestei competiţii, locul I în clasament revenindu-i Braziliei, care a cheltuit pe pregătiri în jur de 15 miliarde de dolari. Alocările au inclus îmbunătăţirea infrastructurii (construcţii şi renovări de stadioane), costuri operaţionale sau costuri pentru organizarea de evenimente. Se zvoneşte că după ce Campionatul Mondial va alinia 48 de echipe, FIFA va avea un profit de peste 500 de milioane de euro.
www.prosport.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus