Stiri de ultima ora

EXCLUSIV | Înlocuitorul lui Alex Mitriţă, indicat în direct. Ar fi o lovitură importantă pe care U Craiova ar da-o în fotbalul românesc: fotbalistul a fost dorit şi de FCSB

EXCLUSIV | Înlocuitorul lui Alex Mitriţă, indicat în direct. Ar fi o lovitură importantă pe care U Craiova ar da-o în fotbalul românesc: fotbalistul a fost dorit şi de FCSB
Sport
Alex Mitriţă a prins transferul carierei în MLS, la NY City, echipă deţinută de patronul lui Manchester City, iar principala preocupare a oltenilor e să umple locul gol lăsat de atacant. Deşi au anunţat oficial transferul lui Carlos Fortes, de la Gaz Metan , portughezul nu are acelaşi profil cu internaţionalul român. 

Astfel, întrebat ce jucător ar fi adus în locul lui Miriţă, Marius Măldărăşanu s-a gândit imediat la Tandia şi a argumentat motivul pentru care l-a ales pe jucătorul străin în detrimentul lui Drăguş, un alt fotbalist despre care s-a spus că ar putea ajunge sub comanda lui Devis Mangia: "Acum să vedem ce pune în loc Craiova. Cred că Tandia s-ar potrivi. Chiar dacă au aceleaşi calităţi, tehnică în regim de viteză, ca şi poziţie... Poate că mai era şi Drăguş, dar Tandia are o vârstă e la maturitate, poate ajuta mult. Depinde şi de ce bani vrea Sepsi, poate vor să-şi atingă şi obiectivul: play-off-ul. Dar poate cu o ofertă bun, l-ar lăsa", a declarat fostul antrenor al Astrei, la ProSport LIVE. 

Atacantul, dorit de FCSB

În timpul prezentării noului antrenor de la FCSB, Mihai Teja, Becali a spus ce jucători intenţionează să aducă în această iarnă. Pe listă se afla şi Tandia: "Am vorbit şi cu impresarul lui Tantia (n.r. - Tandia). Eu aşa îi zic, Tantia. Aşa îmi place mie. O să vină aici să negociem". În tot acest timp, cei de la Sepsi au lucrat la un nou contract pe care să i-l ofere atacantului, iar, în cele din urmă, Tandia şi-a prelungit înţelegerea cu echipa din Sfântu Gheorghe. 

Cotat la 900.000 de euro de site-ul transfermarkt, Tandia a marcat şapte goluri şi a pasat decisiv în trei rânduri, în cele 18 meciuri oficiale din actuala stagiune. Crescut la Sochaux, Tandia a mai evoluat pentru Cane, Deportivo Alaves B şi FC Tours, până să ajungă în România, la Sepsi OSK. Chiar dacă a evoluat pentru reprezentativele U16 şi U17 ale Franţei, Tandia a ales ca la seniori să joace pentru Mali. Pentru naţionala de seniori a statutlui african are la activ patru apariţii şi un gol.
www.prosport.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus