Stiri de ultima ora

EXCLUSIV | “Groapa” se modernizează. După stadion nou, fără pistă, “câinii” vor şi o grădiniţă cu profil sportiv. „Combinaţia” de 3 milioane de lei dintre societatea lui Nicolae Badea şi Clubul Sportiv Dinamo. FOTO

EXCLUSIV | “Groapa” se modernizează. După stadion nou, fără pistă, “câinii” vor şi o grădiniţă cu profil sportiv. „Combinaţia” de 3 milioane de lei dintre societatea lui Nicolae Badea şi Clubul Sportiv Dinamo. FOTO
Sport
Majoritatea suflării roş-albe a primit vestea cu entuziasm, însă au fost şi voci care au contestat alegerea locaţiei, Cornel Dinu fiind cel mai vocal în acest sens. Anunţul legat de PUZ nu a trecut nesesizat nici de viceprimarul de la Obor, veleitarul Cristian Popescu ieşind din nou la rampă cu un nou calup de poncifuri.  

După ce în ultimii ani, Parcul Sportiv Dinamo a fost fardat cu o nouă sală în care secţiile de baschet, handbal, volei îşi desfăşoară activitatea, cu un bazin modern, plus câteva spoieli, şefii de la CS au în plan, odată cu ridicarea noului stadion de fotbal, un alt proiect care, cel puţin la nivel de...“intenţionăm”, impresionează.

Şi ne mutăm atenţia de la Velodromul situat în extremitatea nordică a Parcului Sportiv Dinamo în faţă, la poarta principală de acces, dinspre Şoseaua Ştefan cel Mare. Intrarea impresionează prin impozanta statuie a lui Ivan Patzaichin care tronează în faţa unor spaţii comerciale peste care a trecut, de ceva timp, nemiloasa lichidare de stoc. Undeva în stânga, peisajul devine gri şi agresează irisul trecătorilor. Scheletul unui mamut din beton zace în spatele unui gard ros de rugină, o cladire abandonată, unii spun de prin 1993, un şantier părăsit care atrage plângeri către autorităţi, un real pericol pentru cei care trec prin zonă, aşa cum atenţionează câteva foi A4 plastifiate şi agăţate de o sârmă.

Din informaţiile obţinute de ProSport, Clubul Sportiv Dinamo, bombardat de Poliţia Locală şi de Inspectoratul de Stat în Construcţii cu plângerile riveranilor, “intenţionează” să găsească un rost scheletului de beton care întâmpină trecătorii în gingia Şoselei Ştefan cel Mare. Conform dorinţelor şefilor de la CS, acolo ar urma să răsară o grădiniţă cu profil sportiv, una dintre sutele propuse în programul guvernamental “gROwth - investim în copii, investim în viitor”, o idee şoptită pe sub mustaţă de Ion Ţiriac mai marilor ţării şi preluată pompos printr-un Memorandum, cu promisiunea unei investiţii de 500 de milioane de euro de Guvernul României.  

Eterna umbră a societăţii “lui Nicolae Badea”

Exclusiv, breaking news! Şi aici, aşa cum s-a întâmplat în cazul stadionului, intervine deja vestitita societate, tradiţional botezată în ultimii ani “a lui Nicolae Badea”, ACS FC Dinamo. Din câte se pare, mamutul de beton aparţine ACS FC Dinamo, în decursul anilor s-a dorit ca în clădire să fie mutat sediul clubului de fotbal, apoi, în folclorul dintre Circul de Stat şi Spitalul de Urgenţă s-a vorbit de reprezentanţa unui dealer de automobile, un spital sportiv (etc). Pereţii au rămas martorii nepăsării şi au purtat, de la o ploaie la alta, dragostea manifestată în scris, cu vopsea, de către fanii dinamovişti la adresa rivalilor tradiţionali.

CS-ul confirmă: “Este o intenţie, vrem să facem acolo o grădiniţă cu profil sportiv”

Contactat de ProSport, Ciprian Stoica, juristul Clubului Sportiv Dinamo a confirmat informaţia, cu titlul de “intenţie”, însă în momentul în care a fost întrebat cine este proprietarul scheletului de beton, acesta a invocat necunoaşterea. “Noi am primit mai multe plângeri din partea locatarilor din zonă, însă nu puteam face nimic, clădirea nu ne aparţine”.

3 milioane de lei (negociabil), preţul clădirii în catalogul insolvenţei?

Sursele ProSport au detectat destul de rapid proprietarul clădirii abandonate. Este vorba de ACS FC Dinamo, mult hulita societate de către suflarea dinamovistă “a lui Nicolae Badea”, aflată de o veşnicie în insolvenţă. Iar mamutul de beton este trecut la capitolul bunuri mobile în procesul de insolvenţă, acolo unde, la masa credală, cu o datorie de 3 milioane de lei, se află şi Clubul Sportiv Dinamo. Pe sistemul unui troc dâmboviţean, ProSport a aflat că cei de la ACS FC Dinamo doresc să stingă datoria către Clubul Sportiv Dinamo prin cedarea mamutului de beton din Parcul Sportiv Dinamo. Rămâne de văzut dacă ideea celor de la ACS FC Dinamo se pliază şi pe dorinţele celor de la CS Dinamo, vechi parteneri legali, actuali rivali cu procese pe rol şi colaborări la zi de tip win-win.

Turcu avea gânduri “frumoase” cu clădire

Defunctul Vasile Turcu, în plină expansiune mediatică, avea gânduri măreţe în ceea ce priveşte mamutul de beton de la intrarea stadionului Dinamo. Prin serviciile firmei sale de construcţii, fostul acţionar dinamovist dorea să refacă această clădire, să mute sediul clubului de fotbal, însă iniţiativa omul de afaceri a rămas la stadiul de... “intenţie”.
www.prosport.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus