Stiri de ultima ora

EXCLUSIV | Extaz şi agonie! Cum s-a "pierdut" unul dintre cele mai solide cupluri din istoria României: 16 milioane de euro pentru "pachet"

EXCLUSIV | Extaz şi agonie! Cum s-a pierdut unul dintre cele mai solide cupluri din istoria României: 16 milioane de euro pentru pachet
Sport
Chiricheş este indisponibil de luni bune, iar posibilitatea de a reveni în prima echipă a lui Napoli, după recuperare, este destul de mică. Italienii au pe postul respectiv fotbalişti cu nume, cu continuitate. ”Chiricheş a avut momente bune la Napoli. Părerea mea e că a avut momente bune şi antrenorul l-a scos. Şi această inconstanţă în jocuri duce la accidentări”, a declarat Ilie Stan la Pro Sport Live.

În privinţa lui Florin Gardoş, situaţia este puţin mai bună.  A acceptat să plece de la Craiova , unde a fost trecut pe ”linie moartă”, şi a mers sub formă de împrumut la Poli Iaşi . Decizia a fost lăudată de Stan. Tehnicianul consideră că fundaşul de 1.93 m are şanse mai multe să evolueze la gruparea moldovană şi să revină la forma care l-a consacrat. ”Amândoi au avut probleme cu accidentările. Gardoş, ca dovadă, nu s-a putut impune nici la Craiova. În trei fundaşi nici nu prea pare stilul lui Gardoş. Ce să aleagă? Important e să joace acum, pentru că acum contează să joace. Cel mai bun antrenament e jocul”, a încheiat Ilie Stan.

Vlad Chiricheş a plecat din România în 2013, de la FCSB. S-a transferat la Tottenham pentru 9.5 milioane de euro şi părea că va confirma la clubul din Premier League. Avea prezenţe periodice în echipă, dar ulterior randamentul său a scăzut. Nu a mai ţinut ritmul cu fotbalul din Anglia, iar acestui aspect i s-au adăugat altele, legate de problemele medicale. Tottenham a renunţat la el în 2015, când l-a cedat la Napoli pentru 7 milioane de euro şi a fost considerat unul dintre cei mai slabi jucători transferaţi pe bani mulţi în Anglia.

Nici la Napoli nu a reuşit prestaţii prea bune, fiind mai mult variantă de rezervă. Acum se află în perioada de recuperare după accidentarea suferită la ligamentele încrucişate. Ultimul meci a fost bifat în mai 2018, într-o partidă cu Torino, 2-2. Chiricheş ar urma să revină în programul normal al echipei la începutul lunii martie.

Florin Gardoş a prins primul transfer în afara României tot de la FCSB. A ales o experienţă la Southampton, în 2014, care le-a adus bucureştenilor aproape 7 milioane de euro. După 4 ani, 18 meciuri şi câteva accidentări, fundaşul central a fost împrumutat la începutul lui 2018 la Craiova, iar din iunie a fost cedat gratis la echipa olteană. Părea că va reuşi să-şi revină în campionatul intern, dar antrenorul Mangia a decis nu-l mai bage în planurile sale. Până în iunie 2019, el va evolua la Poli Iaşi.
www.prosport.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus