Stiri de ultima ora

EXCLUSIV | Dezvăluiri fabuloase despre trei talente în stare pură din fotbalul românesc! Unde "s-a rupt" filmul pentru românul transferat de Palermo: "Poate şi Zenga a greşit. Nu trebuia să-l joace cu Inter" + cine a fost "Gattuso" al României

EXCLUSIV | Dezvăluiri fabuloase despre trei talente în stare pură din fotbalul românesc! Unde s-a rupt filmul pentru românul transferat de Palermo: Poate şi Zenga a greşit. Nu trebuia să-l joace cu Inter + cine a fost Gattuso al României
Sport
Chirilă a explicat care crede că e motivul pentru care Cristian Melinte, fotbalist căruia i se prevedea un viitor mare odată ce a făcut pasul la Palermo, nu a reuşit, l-a asemănat pe Militaru cu Gennaro Gattuso şi a evidenţiat calităţile tehnice pe care le deţinea Laurenţiu Lică. 

Cristian Melinte: "A fost subiectul unui transfer interesant la Palermo, care e mare în Italia. De ce l-a luat Palermo? Eu, de exemplu, mereu am jucat cu fundaşi centrali rapizi, care să ştie să fie reactivi. Având viteză bună, el putea să joace şi dreapta, şi stânga. Era un jucător polivalent. Chivu de asta a făcut carieră la Inter.

La 19 ani, Melinte era de mare perspectivă. Palermo având un patron temeperamental, Zamparini... Melinte a avut ghinion. Poate şi Zenga a greşit atunci. Melinte a jucat cu Inter Milano pe San Siro, contra lui Maicon, iar el a jucat stânga. Au pierdut 5-3 dintr-un penalty. Şi atunci Zamparini a zis: Ce, jucăm cu jucător de 19 ani care au fost în Liga 2 din România? La Piacenza a jucat 30 de meciuri şi după s-a întors la Astra . Dacă nu-l expuneau cei de la Palermo, cred că Melinte avea viaţă mult mai lungă la Palermo", a declarat Chirilă. 

Fundaşul a făcut pasul la Palermo în 2009: "Pot să evoluez ca fundaş lateral sau central, iar principala calitate a mea este viteza. Sunt bucuros că voi juca în acelaşi campionat ca şi Chivu, care a fost un model pentru mine. Pe Goian îl ştiu de la Steaua şi de la echipa naţională a României. Am avut mereu un mare respect pentru acest jucător. Sunt pregătit fizic, dar antrenorul va decide când voi juca eu", declara Melinte la prezentarea oficială la Palermo. 

În prezent, Melinte (30 de ani) e legitimat la UTA Arad şi încearcă să pună umărul la revenirea echipei în Liga 1 Betano. De-a lungul carierei, apărătorul a evoluat la: Fortuna Covaci, UTA Arad, Dinamo , Palermo, Piacenza, Petrolul, Astra, Concordia Chiajna , Poli Iaşi şi ACS Poli Timişoara.

2. Damian Militaru: "Nu poţi juca fotbal fără el. E un jucător complet, agresiv, care are spirit de luptă, un jucător de care ai nevoie tot timpul, ai nevoie de aceşti Gattuso, fără de care nu poţi juca. Ai nevoie de cei care taie jocul", a declarat Chirilă despre fostul fotbalist care a jucat alături de Marius Lăcătuş, Adrian Ilie, Bogdan Stelea sau Daniel Prodan.

Militaru (52 de ani) a cucerit cu patru titluri de campion al României cu Steaua, trei Cupe ale României şi două Supercupe. A evoluat cu Steaua de trei ori consecutiv în Liga Campionilor . În prezent, Damian Militaru lucrează la şcoala de fotbal din Petroşani care îi poartă numele, unde creşte următorii jucători din fotbalul românesc. 

3. Laurenţiu Lică: "Imens jucător! Unul dintre cei mai mari fundaşi centrali. Era căpitanul echipei mele într-o generaţie fantastică. Un jucător cu o tehnicitate incredibilă, cu o structură ca Maldini, dar a ars rapid şi nu ştiu de ce. Putea juca la un nivel înalt. Mângăia mingea cu o tehnică incredibilă, incredibilă!". 

De-a lungul carierei, Lică a jucat la: Dinamo Bucureşti, Gloria Bistriţa, DSV Leoben, AS Rocar şi Torpedo Minsk. 
www.prosport.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus