Stiri de ultima ora

EXCLUSIV | Concluziile la rece după Spania - România 1-0: "Cruzi sau necruzi..."

EXCLUSIV | Concluziile la  rece  după Spania - România 1-0: Cruzi sau necruzi...
Sport
"Eu văd mai multe lucruri pozitive decât negative. Am întâlnit un adversar extrem de puternic, cu o valoare extrem de bună şi, deşi, am început un pic mai ezitant am reuşit să echilibrăm cumva jocul deşi ,aşa cum ştiţi, nu am avut nouă jucători dintre cei care sunt eligibili pentru acest nivel.

Există o diferenţă de valoare, în general, între fotbalul spaniol şi cel din România şi, cu siguranţă, probabil că jucătorii care au jucat mai puţin sau care au jucat pentru prima dată au avut o oarecare emoţie în timpul jocului. Pentru noi a fost un test util, am fost satisfăcuţi de felul în care, la modul general, am reuşit să rezolvăm jocul.

Este adevărat că am suferit în anumite momente, dar acesta este fotbalul şi nu putem omite diferenţa de valoare care există", a spus Adrian Boingiu, într-o intervenţie telefonică în emisiunea ProSport LIVE.

Pe naţionala de tineret o mai aşteaptă un amical în cantonamentul din Spania, luni, 25 martie, cu Danemarca. Până la EURO, tricolorii "mici" nu se vor mai reuni. Antrenorul secund al României U21, Adrian Boingiu, a precizat că înaintea debutului la turneul final, în perioada de pregătire din Italia, vor mai disputa un meci amical, iar lotul va fi mai complet faţă de cel de acum:

"Vor fi jucători la naţionala mare, dar probabil nu atât de mulţi precum acum. Este normal şi este firesc din două motive, unu pentru că echipa de seniori are întâietate pentru noi toţi, este important ca rezultatul din meciul cu Suedia să fie unul pozitiv şi doi, acesta este parcursul pe care trebuie să îl aibă jucătorii tineri către echipa naţională, practic acesta este unul dintre obiectivele acestui lot".

Referitor la meciul pe care îl va disputa România lui Contra sâmbătă, 23 martie, în faţa Suediei, Boingiu este optimist:

"Eu sunt sigur că vom câştiga cu Suedia, aşa simt, iar Cosmin merită treaba asta".

Adrian Boingiu a vorbit şi despre tricolorii "mici" care au făcut pasul la naţionala mare:

"Ianis Hagi are foarte multe calităţi, însă decizia finală sau decizia de a juca sau nu titular îi va aparţine în totalitate lui Cosmin, care sunt sigur că va judeca şi va fi cerebral în alegerea primului 11. Din punctul meu de vedere, consider că Ianis ar face faţă.

Cruzi sau necruzi trebuie să avem încredere în ei, toţi au fost cruzi la un moment dat şi li s-a acordat încredere, odată şi odată tot trebuie să se întâmple".

Lotul complet convocat de Cosmin Contra:

Portari: Ciprian Tătăruşanu (FC Nantes, 57/0), Costel Pantilimon (Nottingham Forest, 27/0), Florin Niţă (Sparta Praga, 2/0)

Fundaşi: Cristian Manea ( CFR Cluj , 7/1), Romario Benzar ( FCSB , 14/0), Cristian Săpunaru (Kayserispor, 33/0), Ionuţ Nedelcearu (FC Ufa, 3/0), Dragoş Grigore (Ludogoreţ, 33/0), Cosmin Moţi (Ludogoreţ, 14/0), Cristian Ganea (Numancia, 5/0), Nicuşor Bancu (U Craiova 1948 CS, 7/0)

Mijlocaşi: Tudor Băluţă (FC Viitorul , 3/0), Răzvan Marin (Standard Liege, 14/1), Paul Anton (Krylia Sovetov, 8/0), Alexandru Cicâldău (U Craiova 1948 CS, 3/0), Alexandru Chipciu (Sparta Praga, 40/5), Nicolae Stanciu (Al-Ahli, 28/10), Ianis Hagi (FC Viitorul, 1/0), Alexandru Mitriţă (New York City FC, 6/0), Gheorghe Grozav (Kisvárda FC, 27/5), Ciprian Deac (CFR Cluj, 18/3)

Atacanţi: George Puşcaş (Palermo, 4/1), Claudiu Keşeru (Ludogoreţ, 29/7), George Ţucudean (CFR Cluj, 9/3) - accidentat, în locul lui a fost chemat Andrei Ivan (Rapid Viena)
www.prosport.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus