Stiri de ultima ora

EXCLUSIV | Bogdan Vătăjelu părăseşte legiunea română de la Sparta Praga. Unde ajunge fundaşul

EXCLUSIV | Bogdan Vătăjelu părăseşte legiunea română de la Sparta Praga. Unde ajunge fundaşul
Sport
Jablonec, echipa condusă de Petr Rada (60 de ani), are în lot încă doi fundaşi stânga: Matej Hanousek (25 de ani) şi Eduard Sobol (23 de ani). Al doilea este împrumutat de la Şahtior. Antrenorul Petr Rada a mizat mai mult Hanousek în prima parte a sezonului, dar Sobol a primit şi el câteva şanse, mai ales în Liga Europa. Spre deosebire de Tomas Holes (25 de ani), titularul de drept din flancul drept al defensivei, care a înscris patru goluri şi a pasat decisiv în două rânduri, Hanousek şi Sobol n-au reuşit în acest sezon să marcheze sau să ofere vreun assist. În cele 418 minute pe care Vătăjelu le-a bifat în prima ligă, în acest sezon, a reuşit să-şi treacă în cont o pasă decisivă. Hanousek şi Sobol sunt cotaţi la 750.000 de euro, de site-ul de specialitate Transfermarkt. Cota lui Vătăjelu se ridică la 900.000 de euro.

La finalul anului trecut, Vătăjelu a vorbit despre plecarea de la Sparta Praga: "Eu clar îmi doresc să joc, să plec, dacă nu se poate să joc la Sparta. Cu siguranţă se va găsi altă echipă unde să joc. M-aş gândi la orice variantă, pentru că îmi doresc enorm să revin la forma mea de acum un an şi ceva", a spus fundaşul, într-un interviu acordat Telekom Sport.

Bogdan Vătăjelu a ajuns în urmă cu doi ani în Cehia, fiind transferat de Sparta Praga de la CS U Craiova , în schimbul a 1.3 milioane de euro. După el au mai ajuns în oraşul de pe Vltava şi Florin Niţă, Alexandru Chipciu şi Nicolae Stanciu. Vătăjelu a adunat 40 de jocuri în tricoul vişiniu, în care a marcat un gol şi a pasat decisiv în 11 rânduri.

După 19 etape, Sparta Praga ocupă locul 5 în Cehia, cu 32 de puncte. Pe locul 4 se află Jablonec, cu 33 de lungimi. Lider este Slavia Praga, echipa pentru care evoluează Alexandru Băluţă. Rivala Sparta-ei are 49 de puncte. Viktoria Plzen ocupă locul secund, fiind la cinci puncte în spatele liderului.
www.prosport.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus