Stiri de ultima ora

EXCLUSIV | Analiza ”la sânge” a situaţiei de la Dinamo. Unde a greşit Mircea Rednic şi care este formula câştigătoare pentru primul titlu după 13 ani

EXCLUSIV | Analiza ”la sânge” a situaţiei de la Dinamo. Unde a greşit Mircea Rednic şi care este formula câştigătoare pentru primul titlu după 13 ani
Sport
Fostul antrenor al Concordiei Chiajna consideră că Rednic a greşit alegând să transfere jucători pe bandă rulantă, pentru a-i înlocui pe cei aduşi de Florin Bratu şi Claudiu Niculescu la echipă: ”Neluându-i din meritele lui Mircea Rednic, dar el nu a evoluat foarte bine lucrurile şi s-a trezit într-o situaţie mult mai grea decât a prevăzut-o el. Dinamo avea nevoie de un antrenor care să spună ”ăsta e lotul”. Cei de la Dinamo trebuie să-şi dea seama că nu jucătorii fac echipa, echipa face jucătorii. Da? Acelaşi lucru e şi pentru Steaua.Din 4-4-2 schimbăm în 3-5-2. Cum schimbăm? Am nevoie de doi fundaşi care să-mi creeze superioritate numerică. Ca să facă asta, eu trebuie să îi regimentez în trasee de joc cu nişte vârfuri precum Diniţă, Marica, Răducioiu, nu gen Cămătaru sau Ibrahimovic, pentru că eu vreau ca ei să-mi joace din devieri, exterior, interior. Să se desprindă de fundaşii centrali şi să-mi termine viaţa. Când ăia pleacă să facă superioritate numerică, am nevoie de un mijlocaş central gen Hîldan sau Gattuso, care să devină fundaş central de marcaj pe faza defensivă, cu ştiinţa recuperării balonului mai bună ca a fundaşilor. Şi contruiesc împreună cu tine echipa, ca un domino, pe piesele câştigătoare. Întâi îţi demonstrez că am o filosofie de joc câştigătoare şi după facem selecţia”, a spus Ionuţ Chirilă la ProSport LIVE.

11 victorii, nouă rezultate de egalitate şi şase înfrângeri a bifat Dinamo cu Mircea Rednic la ”cârma” echipei. Acesta a preluat echipa în luna octombrie a anului 2018, de la Claudiu Niculescu. În ziua în care Rednic a fost demis, Eugen Neagoe a fost numit antrenor principal al echipei din ”Ştefan cel Mare”.Mircea Rednic este antrenorul care a adus ultimul titlu de campioană în vitrina clubului Dinamo, în sezonul 2006-2007.

Rednic a fost înlocuit luni, după ce s-a certat cu Ionuţ Negoiţă. Patronul n-a fost de acord cu noi investiţii, iar Rednic a fost pus pe liber. Pretextul lui Negoiţă a fost locul 9 pe care a terminat Dinamo, cea mai slabă clasare din istoria clubului. 
www.prosport.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus