Stiri de ultima ora

Emoţii şi lacrimi la conferinţa de adio a lui Flavius Stoican la Iaşi. Încă un nume important se desparte de Poli, iar Cioinac a fost exclus din lot

Emoţii şi lacrimi la conferinţa de adio a lui Flavius Stoican la Iaşi. Încă un nume important se desparte de Poli, iar Cioinac a fost exclus din lot
Sport
Antrenorul Flavius Stoican şi-a anunţat plecarea de la Poli Iaşi , miercuri seară, în cadrul unei conferinţe de presă la care a venit însoţit de tot staff-ul său şi de preşedintele executiv Adrian Ambrosie, vestiarul fiind reprezentat de tânărul jucător Marius Chelaru.

Tehnicianul a anunţat că meciul cu FC Botoşani va fi ultimul pentru el pe banca Politehnicii, după care le-a dat cuvântul colaboratorilor săi Denis Zmeu, Adrian Kerezsy şi Benone Dohot, care cu greu şi-au putut stăpâni lacrimile.

”Mă încearcă un sentiment destul de dificil, de emoţie. Meciul cu Botoşaniul va fi ultimul pentru mine la Iaşi. Am petrecut doi ani frumoşi aici, cu bune şi cu rele, doi ani cu realizări, cu supărări, cu bucurii, doi ani pe care nu îi voi uita niciodată. Primul sezon a fost de excepţie, am realizat maximum ce puteam atunci, iar în al doilea an am fost iarăşi la un vârf de barcă de play-off. Au fost momente dificile, dar am trecut peste ele”, a declarat Flavius Stoican în cadrul unei conferinţe de presă, după care le-a mulţumit colaboratorilor săi: ”Ceea ce am reuşit aici este meritul jucătorilor şi al colaboratorilor mei, preparatorul fizic Denis Zmeu, antrenorul secund Adrian Kerezsy şi antrenorul cu portarii Benone Dohot. S-a terminat acest ciclu de doi ani şi mă ucur că nu am cedat la anumite răutăţi venite din exteriorul echipei. Am pus suflet şi atunci când ajung la o echipă merg cu ea până în pânzele albe. Le mulţumesc oamenilor din Comitetul Director pentru sprijin, dar şi suporterilor pentru că au fost alături de noi. Sper ca, în viitor, să am şansa să revin la această echipă. Mai avem un singur joc, cu Botoşani, pe care vreau să-l tratăm foarte serios şi să-l câştigăm”.

”Vreau trofee”

Flavius a declarat că este gata de o nouă provocare pe banca unei formaţii care vrea să facă performanţă.

”Cred că la ce s-a investit aici am scos maximum. Este nevoie de un suflu nou, de o nouă provocare atât pentru mine, cât şi pentru club. După meciul cu Botoşaniul merg în vacanţă şi aştept să văd dacă voi fi capabil imediat de o nouă provocare. Vreau trofee, vreau performanţă. Rămâne de văzut cum, când şi unde. Deocamdată vreau să încheiem cu o victorie. Nu am discutat cu niciun conducător de club, aşa cum am văzut că s-a speculat”, a conchis Flavius Stoican.

Secundul Adrian Kerezsy, cu ochii în lacrimi

Antrenorul secund Adrian Kerezsy, care va asigura interimatul la echipă până la venirea unui nou antrenor, a avut lacrimi în ochi în momentul când i-a adresat un mesaj lui Flavius.

”Despărţirea de Flavius a venit ca o bombă pentru mine. Am emoţii. E greu să le stăpânesc. A fost o onoare pentru mine să lucrez cu el. Este un om deosebit, un antrenor foarte bun, care a demonstrat în condiţii nu tocmai propice performanţei. Este o performanţă faptul că am rămas în Liga I după toate cele ce s-au întâmplat în acest sezon. Sunt trist şi sper ca drumurile noastre să se mai întâlnească şi să mai lucrăm împreună. Îţi doresc, Flavius, mult succes în carieră!”, a declarat Kerezsy, acesta fiind completat de preparatorul fizic Denis Zmeu, care va pleca din Copou împreună cu Stoican: ”Situaţia este destul de tensionată, pentru că s-a pus suflet în aceşti doi ani. A fost un campionat dificil, le mulţumesc în primul rând jucătorilor pentru efortul uriaş depus. Tot ce am realizat aici nu ar fi fost posibil dacă noi cei de aici nu am fi fost ca o familie unită. De aceea am reuşit să stăm la suprafaţă. Şi le mulţumesc şi suporterilor care au fost mereu lângă noi”.

Benone Dohot: ”Au fost cei mai frumoşi doi ani pentru mine”

Antrenorul cu portarii Benone Dohot a declarat, la rândul său, că anii petrecuţi alături de Flavius au fost cei mai frumoşi dib cei 8 ani de cţnd lucrează la Poli Iaşi: ”În 8 ani de activitate în care am fost antrenorul cu portarii la Poli, ultimii doi au fost cei mai frumoşi şi mai fructuoşi pentru mine. Îţi mulţumesc, Flavius, pentru că m-am simţit respectat şi apreciat şi îţi doresc succes oriunde vei fi! Eşti un antrenor tânăr care vei face performanţă unde vei merge. Noi sperăm ca echipa să supravieţuiască, pentru că avem probleme grave”.

Şi mijlocaşul ieşean Marius Chelaru a avut gânduri frumoase pentru Stoican: ”Îi mulţumesc lui Mister pentru tot ce a făcut pentru mine, pentru sfaturile date nu neapărat fotbalistic, ci şi în viaţa de zi cu zi. Sper să am onoarea să mai lucrez cu dumneavoastră şi la altă echipă”.

Cioinac, exclus din lot!

Preşedintele executiv Adrian Ambrosie i-a mulţumit lui Flavius Stoican pentru munca depusă la Iaşi şi a declarat că în cel mai scurt timp va numi un antrenor. ”S-a încheiat un ciclu de doi ani, în care am pornit cu o echipă făcută în grabă, dar cu entuziasm şi încredere şi am reuşit o performanţă unică, să ajungem în play-off. Apoi a urmat un an dificil, în care Flavius a reuşit printr-o bună motivare a jucătorilor să menţină echipa în Liga I. De aceea, îi mulţumim pentru tot ce a făcut şi am decis de comun acord să nu mai prelungim angajamentul pentru sezonul viitor”, a declarat preşedintele Ambrosie, care a anunţat şi o primă măsură luată în cazul lui Ionuţ Cioinac: ”Am decis ca Ionuţ Cioinac să nu mai facă parte din lotul Politehnicii Iaşi, cel puţin la meciul cu Botoşani. Urmează ca o Comisie de Disciplină să analizeze la club cazul lui, iar apoi să luăm o decizie”.
www.prosport.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus