Stiri de ultima ora

Două meciuri anulate la Campionatul Mondial de Rugby. Motivul deciziei fără precedent în istoria acestui sport

Două meciuri anulate la Campionatul Mondial de Rugby. Motivul deciziei fără precedent în istoria acestui sport
Sport
Organizatorii Cupei Mondiale de rugby au decis anularea meciurilor Franţa - Anglia şi Noua Zeelandă, din cauza taifunului Hagibis, care va lovi Japonia în week-end.

Anularea meciurilor implică omologarea unui scor de 0-0 şi câte două puncte pentru fiecare echipă. În urma acestei hotărâri, Franţa, Anglia şi Noua Zeelandă au obţinut calificarea în sferturile de finală ale competiţiei.

Noua Zeelandă a încheiat pe primul loc în Grupa B, cu 16 puncte, urmată de Africa de Sud, 15 puncte, în timp ce Italia a terminat pe locul 3, cu 12 puncte. Pentru a putea spera să acceadă în sferturile de finală, Italia, care nu a câştigat niciodată în faţa Noii Zeelande, ar fi trebuit să-i învingă pe All Blacks cu un punct de bonus ofensiv.

În Grupa C, Anglia (17 puncte) şi Franţa (15 puncte) obţinuseră deja calificarea în sferturile de finală, meciul având totuşi o miză importantă, ocupanta locului 1. 

Şi întâlnirea Japonia - Scoţia, din Grupa A, este ameninţată de condiţiile meteorologice, iar o decizie finală urmează să fie luată de organizatori duminică dimineaţă. În această grupă, Irlanda va merge în sferturile de finală în cazul unui succes bonificat în duelul de sâmbătă cu Samoa. Japonia va accede la rândul ei în turul următor, pentru prima oară în istoria sa, în cazul în care va învinge sau va remiza cu Scoţia. Scoţienii au nevoie, la rândul lor, de un succes bonificat în faţa niponilor. În cazul unei victorii fără bonus, Scoţia va trebuie să aibă grijă să nu le permită japonezilor să obţină bonusul defensiv.

Din Grupa D, Ţara Galilor şi Australia au obţinut deja calificarea în faza următoare a competiţiei
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus