Stiri de ultima ora

Doamne, apără-ne! Că Moţi nu mai poate. Trei probleme mari pentru Cosmin Contra care s-au văzut şi impotriva modestei Feroe

Doamne, apără-ne! Că Moţi nu mai poate. Trei probleme mari pentru Cosmin Contra care s-au văzut şi impotriva modestei Feroe
Sport
Echipa naţională a României a obţinut o victorie firească în cea de-a doua partidă din campania de calificare pentru EURO 2020. Echipa trimisă pe teren de Cosmin Contra a învins cu 4-1 Insulele Feroe, la capătul unei partide care a fost în permanenţă la îndemâna echipei noastre, dar o partidă în care România şi-a arătat încă o dată slăbiciunile mari din defensivă. În prima repriză, înainte de deschiderea scorului, Feroe s-a apropiat în dese rânduri de poarta lui Tătăruşanu şi a fost aproape de deschiderea scorului din cauza unor bâlbe defensive.

În ciuda rezultatului bun, dar logic, Cosmin Contra trebuie să găsească rapid soluţii pentru rezolvarea situaţiei defensivei, acolo unde ProSport a identificat mai multe probleme în primele două jocuri din campania de calificare la EURO 2020.

1. Săpunaru, Grigore şi Moţi nu trec clasa

Săpunaru şi Dragoş Grigore au avut probleme serioase în Suedia, acolo unde l-au nemulţumit inclusiv pe Cosmin Contra cu prestaţiile lor. Ultimul a şi greşit la primul gol al nordicilor, însă a fost titular cu Feroe şi pentru că Săpunaru a acuzat o accidentare. În cuplu cu Moţi, Grigore nu a scăpat de probleme nici contra micuţei naţionale. Totuşi, cel care a greşit a fost fundaşul lui Ludogoreţ. Greoi, cu o greutate mai mare decât cea din perioada lui ”de glorie”, Moţi s-a străduit să ţină pasul cu rudimentarii, dar viteziştii fotbalişti din Feroe. Mai mult, Moţi a faultat în propriul careu şi le-a permis oaspeţilor să îşi treacă în palmares un gol împotriva României.

2. Ţara fără fundaşi stânga

Contra continuă să se bazeze în banda stângă a defensivei pe Nicuşor Bancu. Fără să comită greşeli decisive, fotbalistul Craiovei are multe momente în care e prins în ofensivă, iar la meciul de la Cluj s-a aflat în două situaţii ridicole în prima repriză, atunci când a fost driblat de adversarii mult mai slab cotaţi. Problema reală a lui Contra este dată de faptul că bazinul de selecţie nu îi oferă soluţii pentru înlocuirea lui Bancu. Singura variantă viabilă în clipa de faţă pare să fie Cristi Ganea de la Numancia. 

3. Intenţiile lui Contra, trădate de numele fundaşului dreapta

Singurul post din defensivă în care nu ducem lipsă de soluţii este cel de fundaş dreapta. Totuşi, în această situaţie intervine felul în care Cosmin Contra pregăteşte partidele. Cristian Manea s-a remarcat drept un fotbalist cu un apetit ofensiv mult mai scăzut în comparaţie cu cel al lui Benzar. Mai mult, Manea a făcut şi o greşeală mare la partida de la Stockholm, în timp ce Romario Benzar s-a remarcat prin spiritul ofensiv şi printr-un număr mare de centrări reuşite contra celor din Feroe. Interesant va fi modul în care selecţionerul va gândi următoarele partide, atunci când numele fundaşului dreapta va trăda, practic, intenţiile lui Cosmin Contra.

România va juca următoarea ”dublă” din campania de calificare la EURO 2020 în luna iunie. Pe 7 iunie, naţionala se va deplasa la Oslo, pentru partida cu Norvegia. Pe 10 iunie, tot în deplasare, România va juca împotriva modestei Malta. Ambele partide se vor disputa de la ora 21:45 a României.
www.prosport.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus