Stiri de ultima ora

Declaraţie bombă făcută de Rică Pârâianu în cazul „Călăraşi”: actele cerute de „Înaltul oficial al FRH” în ziua meciului cu Potaissa Turda se aflau în contestaţia grupării ardelene a doua zi!

Declaraţie bombă făcută de Rică Pârâianu în cazul „Călăraşi”: actele cerute de „Înaltul oficial al FRH” în ziua meciului cu Potaissa Turda se aflau în contestaţia grupării ardelene a doua zi!
Sport
Dunărea Călăraşi a câştigat pe teren cu 29-26, dar Potaissa Turda a luat cele trei puncte la masa verde, după ce cazul a trecut pe la toate Comisiile FRH. Formaţia ardeleană a contestat dreptul de joc al sportivilor Mihajlo Radojkovic şi Zarko Pejovic. Pentru a sintetiza tot ce s-a spus până acum, Potaissa Turda a susţinut că sportivii nu aveau permise de şedere în România la ora jocului, nici măcar adeverinţe, acestea fiind eliberate de la IGI şi depuse la Federaţie pe 27 noiembrie, la cinci zile după disputarea jocului. De partea cealaltă, Dunărea a prezentat în apărare permisele de şedere eliberate în 5 decembrie, dar cu valabilitate din 15 noiembrie, data la care jucătorii au depus cererile.

„Nicio informaţie oferită de ei nu este acoperită de acte, totul e fake!”, a declarat Flaviu Sâsâeac, care a indicat şi principalii vinovaţi pentru tot acest caz, Ionel Dumitru şi Rică Pârăianu, oficialii Dunării Călăraşi.

După ultimele reacţii ale oficialului ardelean a venit o nouă replică de la Călăraşi.

„Este o mare eroare. Din declaraţia domnului Sâsâeac reiese că toate echipele din Liga Naţională au trişat. Dar, surprinzător, doar Călăraşi în meciul cu Turda pierde în afara terenului.

Atunci când s-au înregistrat toate contractele la federaţie, cluburile nu aveau permise, din ceea ce spun şi ceilalţi oficiali. Cum se face că toate aceste cluburi dau dovadă de fair-play şi corectitudine şi nu ascund adevărul, care este din ce în ce vizibil. Cum şi-au înregistrat contractele dacă nu aveau permise, că regulamentul aşa spune! Trebuie să prezinţi permisul atunci când depui contractul, dar acest lucru este imposibil de făcut, conform legilor din România.

Turda a contestat dreptul de joc al sportivilor la acest meci. Comisia trebuia să vadă dacă există acest drept de joc, şi anume: contractul vizat, legitimaţia vizată, adeverinţele IGI, permisul de la IGI. Toate aceste lucruri au fost depuse de noi la dosar. Mai mult, regulamentul spune clar, cluburile sunt responsabile pentru obţinerea permiselor şi prelungirea acestora, lucru pe care noi l-am şi făcut, când am trecut de pe contracte de muncă pe contracte de activitate sportivă. Chiar eu m-am prezentat la federaţie să înregistrez contractele, mi s-a cerut dovada că am depus acele acte pentru a obţine permisul. Aici putem spune că este chiar şi culpa federaţiei dacă a dat dreptul de joc tuturor sportivilor, nu numai celor de la Călăraşi. Odată ce noi ne-am prezentat şi ne-ai dat dreptul de joc, înseamnă că ai şi tu o culpă”, ne-a declarat Rică Pârâianu.

Federaţia Română de Handbal a încasat mii de euro inclusiv de la Dunărea Călăraţi, taxe de transfer pentru jucători străini, ceea ce certifică o dată în plus faptul că Pejovic şi Radojkovic au primit drept de joc. Oficialul Dunării Călăraşi a mai adăugat că sportivii au avut viza de tip D/AS înainte de a obţine permisul de şedere: „Aceasta este obţinută pentru alte scopuri, inclusiv pentru aţi putea desfăşura activitatea până la obţinerea permisului, conform legilor din România. Permisul este o prelungire a vizei. Iar viza o obţii în baza contractului. Odată ce a ieşit acea viză, tu îţi poţi desfăşura contractul mai departe.

Permisul este un act individual din câte ştiu eu, iar jucătorul este obligat să se prezinte şi să-l ridice. Eu ca şi club am obligaţia să-l ajut să-şi procure permisul respectiv. E ca şi buletinul. Atunci când au introdus articolul respectiv în regulament, ar fi trebuit să consulte legile din România... Dacă tot se laudă cineva că el l-a introdus. Asta probabil pentru a-şi crea o nişă şi a beneficia de acel articol când are ocazia. Grav este faptul că în ziua meciului am trimis documente la federaţie, cerute de <<Înaltul oficial>>, iar, surprinzător, acele documente cu caracter personal se aflau în contestaţia făcută de Turda a doua zi. Este clar şi evident că lucrurile nu sunt chiar aşa cum vrea domnul Sâsâeac să pară”.

Rică Pârâianu nu a dorit să dezvăluie şi cine este „Înaltul oficial de la FRH”.

Întrebat de ce a depus adeverinţele IGI pentru sportivi abia în 27 noiembrie, ziua în care de altfel au şi fost eliberate, fostul jucător al echipei naţionale a declarat: „Noi le-am depus la federaţie când ni s-au cerut. Ca şi club, ce pot să fac, mă duc frumos la IGI şi solicit: <>. Mă duc cu adeverinţa când mi-o cere, nu mă duc de nebun. Cert este că sportivii au permise valabile din 15 noiembrie.

Eu cel puţin nu voi peria nicio comisie sau un un oficial al federaţiei pentru a obine un rezultat care nu l-am câştigat pe teren. Aşa cum am mai spus, doar cine nu cunoaşte handbalul masculin se aştepta la o altă decizie în acest caz”.

„Cazul contestaţiei AHC Potaisa Turda v. AHC Dunărea Călăraşi este în curs de soluţionare iar până la finalizarea tuturor procedurilor pe care clubul sancţionat le are la îndemână, federaţia nu poate da informaţii despre probele administrate de părţi, susţinerile sau apărările acestora”, este una din declaraţiile făcute de FRH. Cine este „Înaltul Oficial al FRH”, ce reacţii vor mai apărea, care este motvarea Comisie de Apel, rămâne să urmărim cazul şi în perioada următoare.

Articole similare :
comments powered by Disqus