Stiri de ultima ora

Declaraţiile româncelor, înainte de duelul cu Rusia, de la FedCup şi când se vor disputa meciurile

Declaraţiile româncelor, înainte de duelul cu Rusia, de la FedCup şi când se vor disputa meciurile
Sport
Echipa de FedCup a României a susţinut, marţi, o conferinţă de presă, prefaţând duelul cu Rusia, care va avea loc, în acest weekend.

Vineri, meciurile vor începe de la ora 16:00, în vreme ce sâmbătă vor lua startul de la 14:00. Lotul României nu le include pe Simona Halep, Irina Begu şi Monica Niculescu, care au renunţat în favoarea turneelor WTA, în vederea calificării la Jocurile Olimpice de la Tokyo. 

Dată fiind situaţia, căpitanul nejucător al României, Florin Segărceanu, a convocat pentru partida cu Rusia următoarele jucătoare: Ana Bogdan (90 WTA), Irina Bara (160 WTA), Gabriela Ruse (167 WTA), Raluca Olaru (47 WTA la dublu) şi Jaqueline Cristian (1978 WTA). 

Declaraţiile jucătoarelor, înainte de România - Rusia

Ana Bogdan: „Pe de o parte, simt un pic de presiune fiind liderul echipei României. Pe de altă parte, iau acest lucru ca pe o oportunitate, ca pe o şansă. E un moment pe care l-am aşteptat mult timp, pentru că mi-am dorit foarte mult să joc. Iar acest moment a venit, cumva neaşteptat, dar a venit. Sunt pregătită, m-am antrenat foarte bine şi voi face tot posibilul să fac două meciuri cât mai bune. Ne-am acomodat foarte repede cu tot, cu terenul, cu mingile, cu lumina, totul este OK. Jucăm din ce în ce mai bine şi ne pregătim intens în fiecare zi, aşteptăm să înceapă meciurile”.

Raluca Olaru: „Întotdeauna îmi doresc să fac parte din echipa de FedCup. Ne simţim bine împreună, ne-am acomodat bine cu toate lucrurile de aici şi cred că suntem pe drumul cel bun. Ca întotdeauna putem să ne aşteptăm la două zile pline de emoţii, de luptă, de dorinţă, de sentimente frumoase. Mă bucur mult că fetele noi sunt aici. Eu cred mult în ele şi consider că pot face un rezultat foarte frumos”.

Gabriela Ruse, selecţionată în premieră la FedCup: „Eu mă simt foarte bine, sunt onorată să fiu în echipa României. Sper să facem un rezultat bun şi să fim unite aşa cum se pare că suntem. Eu am primit un mesaj de încurajare din partea Monicăi Niculescu. Ne înţelegem foarte bine şi mereu a fost alături de mine. Mi-a spus să nu am emoţii pentru că este şansa mea şi să dau tot ce pot pe teren. Am fost şi eu de câteva ori la meciuri alături de echipa României aici şi am văzut din exterior cât suflet au pus fetele”.

Jaqueline Cristian, la rândul ei la prima întâlnire de FedCup: „Mă bucur să fiu în echipa României. Este prima dată şi am destule emoţii. Echipa e destul de unită, comunicarea dintre noi este foarte bună, iar adaptarea a fost destul de rapidă. Cred că de la zi la zi nivelul e din ce în ce mai bun. Vom da tot ce avem mai bun ca să iasă bine”.

Irina Bara a declarat, de asemenea convocată în premieră: „Este o mare onoare să fiu prezentă în echipa de FedCup a României în premieră. Ne-am acomodat repede, ne simţim bine, în echipă este o atmosferă foarte bună şi o să dăm tot ce avem mai bun şi sperăm să obţinem un rezultat pozitiv la final”. 
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus