Stiri de ultima ora

Dans sportiv: România țintește prima sa medalie de aur la dansuri latino, categoria 14-15 ani

Dans sportiv: România țintește prima sa medalie de aur la dansuri latino, categoria 14-15 ani
Sport
Capitala României devine timp de două zile (4-5 noiembrie) capitala mondială a dansului sportiv la categoria 14-15 ani, în calitate de gazdă a Campionatului Mondial de juniori II la secțiunea dansurilor latino-americane, o competiție la care și-au anunțat deja participarea aproape 70 de perechi din 37 țări de pe 5 continente, inclusiv perechile române Eric Nițu-Antonia Iosub și Andrei Petcu-Bianca Buzuleac, care țintesc o medalie de aur.

Eric Nițu și Antonia Iosub, locul 5 la ultima ediție a Mondialelor, au prilejul să câștige în fața propriului public la Sala Polivalentă prima medalie de aur a României la dansuri latino, la categoria 14-15 ani. Competiția mondială se va desfășura simultan cu Dance Fest 2017 (3-5 noiembrie), o întrecere internațională de dans sportiv care va ridica la aproape 2.000 numărul sportivilor participanți. Organizatorii evenimentului sunt cuburile Alessia Dance din București și Dance Energy din Iași, cu sprijinul Primăriei Capitalei și Ministerului Tineretului și Sportului, sub egida FR de Dans Sportiv și a World Dance Sport Federation.

Alexandra Vlad, fondatoarea clubului Alessia Dance, și arbitru internațional, anticipează trei zile de neuitat pentru publicul bucureștean și telespectatorii din întreaga țară: Vor fi trei zile de dans intens, trei zile de spectacol, eleganță, performanță și valoare. O premieră pentru orașul București, un campionat mondial de dans sportiv — juniori II. În total vor fi circa 400 de perechi participate din toate cele 5 continente. Nu vor lipsi țări ca Malaezia, SUA, Japonia, Vietnam, o participare foarte numeroasă, colorată aș putea să pun, dar asta va face ca spectacolul să fie mai interesant. Punctele de interes vor fi sâmbătă, la Campionatul Mondial, de la ora 19,30, când vom aștepta cu sufletul la gură să vedem dacă vom ieși campioni mondiali, dar sunt și alte competiții internaționale la secțiunea standard, dansurile clasice la seniori, iar duminică două perechi românești din top 25 mondial (Alexandru Ion-Andreea Toma și Ștefan Grigore-Laura Filipescu) vor participa la competiția internațională latino de seniori, într-o confruntare cu alte 50 perechi internaționale .

Ministrul Tineretului și Sportului, Marius Dunca, a reiterat susținerea sa și a ministerului pentru organizarea de competiții internaționale în țară, care promovează imaginea României.

Am spus încă de la început, când am devenit ministru, că încurajez federațiile sportive să aducă în țară cât mai multe evenimente internaționale, să punem România pe harta competițiilor internaționale, pentru că avem o oportunitate uriașă de a ne promova noi, această țară minunată, de a ne promova publicul. La orice eveniment internațional, publicul vine într-un număr foarte mare, suntem iubitori de sport. Apreciez foarte mult FR de Dans Sportiv, pentru că este și o federație cu potențial de sport de masă, plus sport pentru toți. Toate categoriile de vârstă vin către acest minunat sport. Au 6.700 de sportivi legitimați, foarte mulți tineri și juniori. Sunt într-o continuă creștere și atragere a tinerilor spre acest sport. Ca și politică trebuie să conștientizăm că rolul statului este cel de a investi în juniori și tineret. Dacă ne dorim și performanță, ulterior trebuie să ne adresăm altor instituții sau să atragem și mediul de afaceri către noi. Dar cel mai de preț lucru pe care îl avem noi ca țară, ca societate, sunt copiii noștri, și atunci trebuie să investim cât mai mult în juniori și tineret. Ulterior trebuie să identificăm acele talente pe care să le șlefuim, să le transformăm în diamante și apoi să câștigăm cât mai multe medalii, pentru că sportul este cel mai bun ambasador pe care îl avem în momentul de față , a declarat ministrul Dunca.

Ivan Patzaichin, campionul nostru de legendă la canoe, a acceptat propunerea de a fi ambasadorul competiției mondiale de la București.

Am avut foarte mulți prieteni care au practicat acest sport, chiar și fiica mea a practicat câțiva ani dansul sportiv, dar din cauza înălțimii nu a putut să continue. Am fost alături de ei, de multe ori i-am ajutat în cantonamente, iar când a fost vorba de copii nu i-am refuzat niciodată. E important că organizăm acest campionat mondial pentru prima dată, România merită, pentru că avem foarte mulți copii care practică acest sport. Este o federație cu foarte mulți sportivi legitimați și sunt convins că vor veni și medaliile , spus marele campion român.

Adrian Nedelcu, secretar general al FR de Dans Sportiv, este încrezător că evenimentul mondial din Capitală va fi un succes atât pe plan sportiv, cât și organizatoric: Pentru noi este în primul rând o confirmare a performanțelor dansului sportiv românesc din ultimii ani și ne așteptăm ca la acest eveniment sportivii noștri să câștige titlul mondial. Avem sportivi care se bat de la egal la egal cu marile forțe ale dansului sportiv mondial, Rusia în mod special, Italia, Germania. În 2016, România s-a clasat pe primul loc la nivelul titlurilor mondiale obținute, și anume trei titluri. Sperăm să facem și de această dată o impresie bună, nu numai prin performanța sportivă, dar și prin nivelul organizării .

CM de juniori II și Dance Fest 2017 se vor derula timp de trei zile, începând de vineri cu ora 11,00, iar sâmbătă și duminică întrecerile sunt prevăzute de la ora 9,30. Spectacolul de gală și festivitatea de premiere vor avea loc sâmbătă și duminică începând cu 19,30. Prețul unui bilet este de 50 lei și poate fi achiziționat de la casele Sălii Polivalente sau prin www.myticket.ro .
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus