Stiri de ultima ora

Daniel Pancu scoate în evidenţă o nouă problemă majoră din Liga 2: "E ciudat să se întâmple asta. Sper să nu fie cazul să aibă cineva suspiciuni"

Daniel Pancu scoate în evidenţă o nouă problemă majoră din Liga 2: "E ciudat să se întâmple asta. Sper să nu fie cazul să aibă cineva suspiciuni"
Sport
Antrenorului Rapidului nu se teme de jocuri de culise, dar spune că această problemă a echipelor de drept public trebuie rezolvată: "Reşiţa nu are echipă foarte bună în acest moment, dar Buzăul are o echipă foarte bună. Buzăul ar fi fost înscrişi în lupta pentru promovare, dacă nu aveau problemele astea. Ilie Stan e antrenor acolo, sunt jucători care au jucat la prima ligă, nu-i văd în stare de aşa ceva (n.r întrebat dacă Reşita şi Buzău ar putea face jocurile anumitor echipe în acest sezon). E ciudat să intri într-o competiţie şi să nu ai obiectiv. Decât să nu retrogradezi. Trebuie rezolvată şi problema asta, nu e în regulă. Gloria Buzău are o echipă foarte bună pentru Liga 2. Sper să nu fie cazul să aibă cineva suspiciuni", a spus Daniel Pancu, la ProSport Live.

FC Argeş are drept de promovare

După ce Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal să dea undă verde cluburilor de drept public să promoveze în Liga 1, după ce cluburile organizate în acest mod îşi vor cesiona activitatea către un club de drept privat cu cel puţin un sezon competiţional anterior obţinerii dreptului de promovare Comitetul de Urgenţă al FRF a hotărât, pe 25 iulie, să aprobe schimbările de la gruparea piteşteană şi, astfel, să-i dea dreptul să acceadă în prima ligă.

Astfel, după două sezoane în care nu a avut drept de promovare, însă nici nu s-a clasat pe un loc care să o ducă în Liga 1, FC Argeş va putea accede în prima ligă din vara anului 2020, dacă va termina pe una dintre primele două poziţii ale campionatului care începe pe 2 august sau va câştiga barajul, în cazul în care termină pe poziţia a treia.

FC Argeş a fost unul dintre cluburile care a insistat la FRF pentru schimbarea articolului 4 din ROAF. În ultimele două sezoane, echipa piteşteană deţinută de primărie nu ar fi putut promova în prima ligă dacă ar fi terminat pe o poziţie care să-i permită sportiv acest lucru. Faptul că era de drept public îi interzicea acest lucru. Suporterii echipei din oraşul lui Nicolae Dobrin au apostrofat în multe rânduri conducerea clubului, cât şi autorităţile locale pentru că FC Argeş nu avea drept de promovare.

Începe noul sezon din Liga 2

Meciul dintre CSM Reşiţa şi "U" Cluj, programat pentru astăzi, la ora 18:00, marchează startul noului sezon al Ligii 2. Sistemul va fi acelaşi. În Liga 1 vor promova primele două clasate, iar locul 3 va merge la baraj cu antepenultima echipă din playoff-ul Ligii 1. În Liga 3 vor retrograda ultimele cinci clasate. Dintre cele 20 de echipe înscrise în Liga 2, CSM Reşiţa şi Gloria Buzău nu vor avea drept de promovare, întrucât activează pe societăţi de drept public şi nu de drept privat. FC Argeş a rezolvat această problemă, astfel că are drept de promovare.

Programul din prima etapă

VineriCSM Reşiţa - "U" Cluj, de la 18:00 (televizat)SâmbătăConcordia Chiajna – Daco-Getica Bucureşti, de la 11:00Turris Oltul Turnul Măgurele – Pandurii Târgu Jiu, de la 11:00ASU Politehnica Timişoara – CS Mioveni, de la 11:00 Viitorul Tg. Jiu – Sportul Snagov, de la 11:00UTA - Dunărea Călăraşi, de la 13:00 (televizat)Rapid - Farul Constanţa, de la 18:00 (televizat)DuminicăGloria Buzău - Csikszereda Miercurea Ciuc, de la 11:00Metaloglobus - Petrolul, de la 13:30 (televizat)MarţiFC Argeş - Ripensia, de la 19:30 (televizat)
www.prosport.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus