Stiri de ultima ora

Cutremur la Adidas! Compania-mamut a pierdut celebra marcă cu trei benzi paralele. Cum s-a ajuns aici

Cutremur la Adidas! Compania-mamut a pierdut celebra marcă cu trei benzi paralele. Cum s-a ajuns aici
Sport
Producătorul de echipamente sportive Adidas a pierdut marca prin care sunt ilustrate cele trei benzi paralele, anunţă Adevărul . Marţi, Tribunalul Uniunii Europene s-a pronunţat în cazul intentat de societatea belgiană Shoe Branding Europe BVBA. Decizia nu este finală, aceasta poate fi atacată la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene.

În 2014, Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO) a înregistrat marca respectivă în favoarea companiei fondate de Adolf Dassler. Nemţii au descris la momentul respectiv marca drept fiind alcătuită din trei benzi paralele echidistante cu aceeaşi lăţime. În 2016, EUIPO a anulat marca, pentru că era lipsită de un caracter distinctiv. Mai mult decât atât, EUIPO a spus că marca nu ar fi trebuit înregistrată în 2014. Acum, la trei ani distanţă, Tribunalul Uniunii Europene a confirmat decizia de anulare şi a respins apelul făcut de Adidas.

Tribunalul a motivat decizia spunând că marca este reprezentată de o figură obişnuită. Mai mult decât atât, nici culorile nu sunt speciale, deoarece este vorba de benzi negre pe fond alb. Astfel că nici culorile nu pot fi considerare drept caracter distinctiv.

Adidas are la dispoziţie două luni pentru a declara recurs la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene. În consecinţă, Adidas va pierde definitiv marca pentru teritoriul Uniunii Europene.
www.prosport.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus