Stiri de ultima ora

Cupa României | Azi se stabileşte programul 16-imilor de finală. Componenţa celor două urne. Sorţii ne pot aduce câteva derby-uri de tradiţie în această fază

Cupa României | Azi se stabileşte programul 16-imilor de finală. Componenţa celor două urne. Sorţii ne pot aduce câteva derby-uri de tradiţie în această fază
Sport
11 echipe din Liga 2 şi 7 din Liga 3 au rămas în competiţie, iar din faza următoare, a 16-imilor, intră şi cele 14 cluburi din Liga 1.

Meciurile din turul următor al Cupei României vor fi stabilite astăzi, 12 septembrie, de la ora 12:00, la Casa Fotbalului, în sala „Nicolae Dobrin”, acolo unde va avea loc tragerea la sorţi. Va fi pentru prima dată în această ediţie a competiţiei în care jocurile se vor decide după tragerea la sorţi, până acum FRF stabilind meciurile în funcţie de zonele geografice din care erau echipele.

Cele 32 de formaţii calificate în faza 16-imilor vor fi împărţite în două urne. Prima este rezervată cluburilor care au ajuns în ediţia trecută cel puţin până în optimi, iar a doua pentru restul formaţiilor calificate acum în 16-imi. La tragerea la sorţi se grupează echipele din urna A cu echipe din urna B şi, în continuare, echipele rămase în urna B, în acest sezon doar două, vor juca între ele.

Meciurile din şaisprezecimile de finală vor avea loc în perioada 24 - 26 septembrie 2019, de la ora 16:30, cu excepţia jocurilor televizate, programul acestora urmând a fi stabilit ulterior.

Iată componenţa urnelor:

URNA A: CFR Cluj , FCSB , Viitorul Constanţa, Universitatea Craiova , Astra , Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, Gaz Metan Mediaş, Dinamo , FC Voluntari, Politehnica Iaşi , FC Hermannstadt , Universitatea Cluj, CS Mioveni, FK Csikszereda, Turris-Oltul Turnu Măgurele;

URNA B: FC Botoşani , Concordia Chiajna, Chindia Târgovişte, Academica Clinceni, Petrolul Ploieşti, Metaloglobus Bucureşti, Ripensia Timişoara, UTA Arad, Rapid, CSM Reşiţa, U Craiova 1948 SA, Flacăra Horezu, Foresta Suceava, Sănătatea Cluj, Metalul Reşiţa, CS Făurei, Industria Galda.

REZULTATELE înregistrate în FAZA a IV-a Cupei României

Pentru jocurile din optimi, sferturi de finală şi semifinale echipele calificate vor fi repartizate în aceleaşi urne valorice ca şi în cadrul şaisprezecimilor, cu excepţia prevederilor art. 30, alin. 5.1 din ROAF, tragerea la sorţi urmând să se efectueze în mod similar.

Jocurile din şaisprezecimile, optimile şi sferturile de finală se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. În cazul în care unul sau mai multe meciuri urmează să fie televizate şi sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalaţie de iluminat, jocul respectiv va fi programat pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplineşte condiţiile regulamentare necesare disputării jocului şi televizării.

În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedează la prelungiri şi, după caz, la executarea loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă.

În etapa naţională a Cupei României, ediţia 2019/2020, vor participa un total de 145 de echipe, calificate astfel: 14 echipe din campionatul Liga 1, 20 echipe din campionatul Liga 2, 69 echipe din campionatul Liga 3 şi 42 echipe câştigătoare ale etapei de judeţ.
www.prosport.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus