Stiri de ultima ora

Cum îşi reeducă Chelsea suporterii: îi trimite la Auschwitz

Cum îşi reeducă Chelsea suporterii: îi trimite la Auschwitz
Sport
Clubul Chelsea Londra vrea să îi trimită pe fanii rasişti în excursii educative la fostul lagăr de concentrare Auschwitz-Birkenau.

Potrivit The Guardian, iniţiativa îi aparţine patronlui Roman Abramovici, care are şi cetăţenie israeliană. Clubul vrea să le ofere fanilor care au avut comportament rasist şansa de a participa la cursuri educative la fostul lagăr de concentrare, plătind toate costurile aferente.

“Dacă doar le interzici oamenilor accesul la meciuri, nu le vei schimba niciodată comportamentul. Această iniţiativă le oferă şansa de a înţelege ce au făcut şi de a dori să aibă un comportament mai bun. În trecut, dictam interdicţii de până la trei ani de acces la meciuri. Acum spunem: ‘Ai făcut ceva greşit. Ai o opţiune. Putem să dictăm o interdicţie pentru tine sau poţi să petreci ceva timp înţelegând unde ai greşit”, a declarat preşedintele clubului, Bruce Buck, potrivit The Sun.

Chelsea Londra a criticat public mai mulţi fani, în septembrie 2017, pentru scandări antisemite la un meci cu Tottenham.

Circa 1,1 milioane de oameni, dintre care un milion de evrei, au fost ucişi în perioada 1940-1945 la Auschwitz-Birkenau. Lagărul a fost eliberat de trupele sovietice la sfârşitul lui 1945.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus