Stiri de ultima ora

CULISE | Gheorghe Tadici, propunere radicală în Consiliul de Administraţie: Demisia în bloc a tuturor membrilor forului! Cum s-a schimbat un vot în privinţa unei propuneri de regulament în numai câteva minute

CULISE | Gheorghe Tadici, propunere radicală în Consiliul de Administraţie: Demisia în bloc a tuturor membrilor forului! Cum s-a schimbat un vot în privinţa unei propuneri de regulament în numai câteva minute
Sport
Potrivit unor informaţii ProSport, fostul selecţioner a susţinut că toţi membrii CA din fosta şi actuala legislatură se fac vinovaţi pentru actuala situaţie în care se află azi handbalul românesc (patru naţionale din şase nu s-au calificat la turneele finale în ultimul an), motiv pentru care a propus demisia în bloc. Nu însă foarte convins, din moment ce a completat, spun surse ProSport, „deşi ştiu, este o vorbă, câinele de la măcelărie nu pleacă!”. Când preşedintele Dedu i-a solicitat clarificări în plus, Tadici a precizat că s-a referit la toţi membrii CA, nu la o persoană anume. Nu s-a ajuns până la urmă la un vot.

Propunerea antrenorului de la HC Zalău a venit după un alt moment hilar, în care membrii Consiliului de Administraţie au fost nevoiţi să voteze de două ori propunerea vicepreşedintelui FRH, Sorin Dinu, de modificare a regulamentului în ceea ce priveşte vârsta jucătorului eligibil regulii U21. Adică, FRH să se alinieze la standardele EHF şi IHF, iar sportivii să fie eligibili pe an calendaristic, nu pe an competiţional, începând cu 1 iulie.

La prima „sesiune” de votare, scorul ar fi fost de 9-7 în favoarea adoptării acestei modificări. Pentru că ar fi scăpat din vedere cine a fost împotrivă, preşedintele FRH a propus să se voteze din nou, iar la a doua numărătoare a ieşit scorul de 8-8. La scor egal a contat votul preşedintelui, astfel că propunerea nu a fost aprobată în cele din urmă. Au votat împotrivă Dedu (preşedinte FRH), Luca (vicepreşedinte FRH), Bocan (consilier preşedinte), Pavel (preşedinte Arbitri), Bejinariu (preşedinte Observatori), Sâsâeac (preşedinte Potaissa), Ali (manager Constanţa), Evi (manager Tg. Mureş). Ultimul membru menţionat este şi cel care şi-a schimbat votul iniţial, susţin surse ProSport.

În iarnă, Comisia Tehnică de seniori a propus ca vârsta jucătorului eligibil să fie pe an calendaristic, la fel ca la EHF şi IHF, dar în iulie, după ce s-au făcut loturile, Consiliul de Administraţie a votat cealaltă variantă, deşi propunerea nici nu s-ar fi aflat atunci pe ordinea de zi.
www.prosport.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus