Stiri de ultima ora

CULISE din tabăra CSM Bucureşti! Când ar urma să fie instalată noua conducere la handbal şi planurile de bătaie ale celui propus să fie nr. 1

CULISE din tabăra CSM Bucureşti! Când ar urma să fie instalată noua conducere la handbal şi planurile de bătaie ale celui propus să fie nr. 1
Sport
Vlad Enăchescu are azi cele mai mari şanse să fie viitorul manager al secţiei de handbal de la CSM Bucureşti. Jurnalistul de la Telekom Sport ar urma să vină la conducerea echipelor de handbal alături de alţi doi oameni din fenomen, Marius Iliuţă, fost secretar federal în mandatul lui Cristian Gaţu, şi Constantin Din, unul dintre cei mai buni arbitri români din ultimii 20 de ani. Acestea sunt ultimele informaţii din tabăra clubului susţinut de Primăria Capitalei

CSM Bucureşti traversează una dintre cele mai complicate perioade din ultimii ani, după cele mai slabe rezultate, iar azi sunt foarte multe incertitudini. Lotul formaţiei feminine este în proporţie de peste 95% alcătuit, s-a definitivat şi echipa tehnică (Tomas Ryde îl va avea secund pe Adrian Vasile), lucrurile sunt însă tensionate la vârful conducerii. De o bună perioadă de timp, în culise s-a vorbit insistent despre schimbarea lui Nicolae Luca din funcţia de şef-compartiment al secţiei de handbal. Nu toată lumea care are un cuvânt de spus la CSM Bucureşti, mai sus de conducerea executivă, şi-a dat acordul pentru această plecare, motiv pentru care despărţirea este mai complicată. Jocurile au fost şi sunt în continuare mai degrabă politice, până la nivel de Consiliu General al Primăriei Capitalei.

În paralel, conducerea a încercat să găsească o altă variantă pentru poziţia de nr. 1 la handbal, iar după multe discuţii s-a ajuns la varianta Vlad Enăchescu. Pentru că jurnalistul care azi conduce destinele postului Telekom Sport nu este atât de bine ancorat în sferele handbalului românesc, el ar urma să vină cu doi oameni din fenomen alături de el, Marius Iliuţă şi Constantin Din. Primul a fost omul de încredere al lui Cristian Gaţu în timpul mandatelor sale, ulterior fiind şeful de campanie al Narcisei Lecuşanu, azi membru în Comitetul Executiv al IHF. Constantin Din are o vastă experienţă internaţională, câştigată după ani de zile în care a activat la cel mai înalt nivel în arbitraj. Printre altele, a fluierat alături de Sorin Dinu şi o finală de Liga Campionilor , Barcelona – Vezprem (2015).

Echipa lui Vlad Enăchescu şi-a dat un acord de principiu, pentru a veni la CSM Bucureşti, însă până la materializarea acestui „transfer” de putere mai există un pas de făcut: un interviu în faţa Consiliului de Administraţie al CSM Bucureşti, care ar urma să aibă loc săptămâna viitoare. Surse ProSport susţin că noii echipe i s-a cerut şi o strategie pentru echipele de handbal.

Vlad Enăchescu, selectat în primul rând pentru faptul că deţine o experienţă managerială de câţiva ani la Telekom Sport, şi-ar dori să organizeze secţia de handbal oarecum pe un model corporatist, pe o structură clară, astfel încât fiecare să ştie ce are de făcut, astfel încât să poată cuantifica responsabilitatea la victorie şi la eşec.

De asemenea, posibilul nou şef îşi propune ca lucrurile să devină mai transparente, iar partea de marketing să aibă un rol mai important, acestea fiind alte obiective majore.

Deocamdată mai sunt paşi însă importanţi de făcut până la aşa-zisa instalare, pentru că în prezent nu s-a pus încă nimic pe hârtie.

Indiferent cum se va termina „interviul” cu Vlad Enăchescu & Co, în starea actuală lucrurile nu mai pot continua la CSM Bucureşti. Clubul se confruntă în această perioadă şi cu probleme financiare serioase, după ce Primăria Capitalei a întârziat plăţile. Sportivii sunt neplătiţi din luna martie şi este greu de crezut că Neagu, Mork & Co vor începe activitatea în 15 iulie aşa cum trebuie, cu multe luni de restanţe salariale în spate. Aşadar, indiferent cine va fi şeful la handbal, va avea din start o problemă serioasă, dacă situaţia nu se va debloca financiar în următoarele săptămâni.
www.prosport.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus