Stiri de ultima ora

Cine este #52? Poate câştiga Simona Halep la US Open? Trei argumente prezentate de americani + GALERIE FOTO: toate cele 24 de campioane ale turneului de la Flushing Meadows începând cu 1968

Cine este #52? Poate câştiga Simona Halep la US Open? Trei argumente prezentate de americani + GALERIE FOTO: toate cele 24 de campioane ale turneului de la Flushing Meadows începând cu 1968
Sport
USTA, forul care gurvernează tenisul în Statele Unite ale Americii a lansat o campanie de promovare a ediţiei 2019 a US Open-ului: în 51 de ani de la startul Erei Open (1968), al patrulea Grand Slam al anului au existat 51 de jucători şi jucătoare care au câştigat cel puţin un trofeu la simplu, la New York. Americanii au lansat astfel un serial de articole, intitulat "Cine este #52?", publicând portrete ale unor staruri ale tenisului care ar putea să îşi adauge numele în premieră pe lista câştigătorilor în acest an. Pe listă se află şi Simona Halep .

Americanii scriu că, dincolo de talent, îţi trebuie inteligenţă, dorinţă, rezistenţă şi curaj pentru a câştiga trofeul US Open. Ei mai preiau şi un vers din hitul Aliciei Keys, anunţând fără modestie: "Dacă reuşeşti aici, poţi reuşi oriunde" (if you make it here, you can make it anywhere). Pe site-ul US Open-ului găsim acum o listă de motive pentru care Simona Halep ar putea fi numărul 52, adică al 52-lea campion al US Open-ului în Era Open.

1. Halep este foarte bună: palmaresul de până acum o recomandă pe Simona drept o posibilă câştigătoare

Cu CV-ul său impresionant, americanii consideră că românca în vârstă de 27 de ani trebuie inclusă automat . Mai mult, Simona Halep este cea mai probabilă campioană la US Open 2019, în opinia americanilor, datorită celor două vizite în fotoliul de lider mondial (locul 10 all-time, cu 64 de săptămâni), dar şi a celor două trofee de Mare Şlem câştigate. Se mai notează că Halep a fost extrem de impresionantă la Londra, parcursul ei culminând cu "distrugerea celei mai bune jucătoare a tuturor timpurilor, Serena Williams, în minimum de seturi". Cu alte trei finale de Grand Slam în palmares şi 19 titluri în carieră, din 36 de finale jucate, dintre care 10 pe hard, Halep impresionează şi cu bilanţul de victorii / înfrângeri în cele patru turnee de Mare Şlem din tenis, 87 - 32.

2. Halep va fi mânată de o ambiţie uriaşă la US Open 2019

"Mai important decât orice numere, Simona Halep vrea să meargă bine la acest US Open pentru că a a mers atât de slab la Flushing Meadows în ultimii doi ani. Iar campionii de calibrul ei tind să urască să aibă rezultate atât de modeste. Cotată cap de serie 2 în 2017, principală favorită în 2018, Halep are un record mizer la US Open în ultimii doi ani, 0-2. În 2017 a fost învinsă în primul tur de Maria Şarapova, beneficară de wild card, iar anul trecut a fost dezmembrată în prima zi de întrecere de numărul 44 mondial, Kaia Kanepi. Aceste rezultate şocante au fost cu atât mai greu de digerat, în condiţiile în care în ambele cazuri Halep ajungea la New York după serii impresionante pe hard", scrie echipa de comunicare a US Open-ului.

3. Simona s-a despărţit în 2018 de New York cu un fel de promisiune

Dezamăgită, cu o unică semifinală jucată la New York în 2015, Simona Halep răbufnea anul trecut: "se pare că aici nu joc niciodată cel mai bun tenis al meu. Poate este zgomotul din tribună, oraşul este în fierbere. Eu sunt o tipă tăcută, poate că mă simt mai bine în locuri mai micuţe. Nu mă plâng. Spun doar că în momentul în care intru pe teren aici nu simt mingea sută la sută. Însă trebuie să cred că pe viitor voi schimba ceva şi va fi mai bine".

Declaraţia româncei a sunat ca o promisiune, iar americanii se aşteaptă ca Simona Halep să o onoreze chiar începând din acest an. Ei notează: "se pare că este mai bine. În finala cu Williams, Halep - de mult timp una dintre jucătoarele cu cel mai bun joc tactic în circuit - a demonstrat că îşi controlează mult mai bine emoţiile. În cel mai important meci din viaţa ei, în faţa unei adversare pornită ca favorită certă, Halep a fost întruchiparea perfectă a dezinvolturii şi a calmului, dezarmorsând forţa Serenei cu deplasare superbă şi contre precise".

Condiţia pentru ca Simona Halep să facă o figură frumoasă la US Open 2019 este să se prezinte la startul fiecărei partide cu atitudinea din finala de la Wimbledon 2019, cea care i-a adus cel mai prestigios titlu din tenis , trimiţând-o la o sărbătoare pe Arena Naţională, cu 20.000 de oameni în tribună. Dacă o face, "nu există vreun motiv pentru care Simona nu şi-ar putea stabili deja o rezervare pentru sâmbăta a doua" - când are loc finala feminină de la US Open.

Simona Halep are palmares pozitiv în faţa tuturor jucătoarelor care se află înaintea sa în clasament: 3-1 cu Ashleigh Barty, 4-1 cu Naomi Osaka, 7-3 contra Karolinei Pliskova. Mark Preston, care semnează prezentarea, concluzionează: "Sunt destul de sigur că ea a terminat-o cu mersul prost la New York".

Virginia Wade, Margaret Court, Billie Jean King, Chris Evert, Tracy Austin, Martina Navratilova, Hana Mandlíková, Steffi Graf, Gabriela Sabatini, Monica Seleş, Arantxa Sánchez Vicario, Martina Hingis, Lindsay Davenport, Serena Williams, Venus Williams, Justine Henin, Svetlana Kuzneţova, Kim Clijsters, Maria Şarapova, Sam Stosur, Flavia Pennetta, Angelique Kerber, Sloane Stephens şi Naomi Osaka.
www.prosport.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus