Stiri de ultima ora

CFR - Astana, în preliminariile Champions League | Dan Petrescu se teme înainte de primul meci din Europa: "Trebuie să jucăm ca în curtea şcolii"

CFR - Astana, în preliminariile Champions League | Dan Petrescu se teme înainte de primul meci din Europa: "Trebuie să jucăm ca în curtea şcolii"
Sport
Referitor la ultimul aspect, Dan Petrescu spune că jucătorii trebuie să-şi amintească de copilărie, când jucau pe orice suprafaţă şi să se adapteze rapid. “Nu trebuie să găsim scuze, trebuie să încercăm să intrăm bine. Să jucăm ca în curtea şcolii, pentru că şi când eram mici jucam pe sintetic sau pe ciment. Ar fi important pentru moralul nostru un rezultat pozitiv”, a spus Petrescu, cel care speră ca jucătorii săi să înveţe din exemplele celor de la Rennes sau Benfica, echipe care au pierdut pe terenul lui Astana. “Nu cred că tactica este importantă, ci felul de abordare a meciului, cum vom reuşi să intrăm în meci. Am văzut foarte multe meciuri ale lor din Europa, când adversarii care au venit aici s-au trezit foarte târziu, gen Rennes, Benfica, Maccabi Tel Aviv, echipe mari care au venit aici. Noi trebuie să ne trezim repede, ca să nu ne plângem după meci”, a spus Petrescu.

“Ei sunt favoriţi”

Antrenorul campionei recunoaşte că nu echipa sa va pleca cu prima şansă. “Favoriţi sunt ei pentru lotul pe care îl au, pentru experienţa din ultimii 4 ani, în cupele europene, ceea ce noi nu avem. Faptul că joacă pe teren sintetic şi că sunt în plin campionat sunt argumente pro pentru ei. Noi venim după o înfrângere, suntem abia la început, sunt ceva probleme de lot, dar fotbalul nu este pe hârtie şi nu câştigă tot timpul echipa favorită. Dacă ne referim doar la meciul cu Viitorul , CFR era favorită, dar Viitorul a câştigat”, a declarat Dan Petrescu, la primul meci în cupele europene după experienţa cu Unirea Urziceni.

Nici Arlauskis nu a încercat să găsească scuze pentru drumul lung cu avionul sau terenul sintetic. “Nu putem să ne plângem, avem condiţii foarte bune, a fost un drum chiar reuşit şi foarte bun şi sper să ne adaptăm şi la terenul sintetic. Calificarea se joacă în două meciuri şi orice rezultat care ne califică e foarte bun”, a spus portarul CFR-ului.
www.prosport.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus