Stiri de ultima ora

Cazul Voduţ: evenimentele neobişnuite de la meciul Viitorul – Astra, pe care a pariat atacantul astă-toamnă. Fotbalistul a "ghicit" rezultatul ambelor partide din Liga 1 pe care le alesese, dar a greşit la 4 din cele 6 din străinătate

Cazul Voduţ: evenimentele neobişnuite de la meciul Viitorul – Astra, pe care a pariat atacantul astă-toamnă. Fotbalistul a ghicit rezultatul ambelor partide din Liga 1 pe care le alesese, dar a greşit la 4 din cele 6 din străinătate
Sport
Pe 29 septembrie anul trecut, Voduţ şi-a rugat prietena să plaseze la o casă de pariuri un bilet de 8 meciuri, cu miza de 100 de lei, câştigul potenţial fiind de aproape 19.000. Tânărul atacant de la Viitorul a pariat pe două meciuri din etapa a 10-a a Ligii 1, ambele programate a doua zi: că echipa sa, Viitorul, va învinge acasă Astra şi că FC FCSB va învinge în deplasare Hermannstadt Sibiu. A fost „inspirat“, pentru că ambele „i-au ieşit“.

Viitorul – Astra, primul moment: fundaşul central Erico, de la oaspeţi, are două intervenţii nejustificate în primele 34 de minute şi este eliminat. Arbitru: Bârsan

Minutul 33 şi 9 secunde: fundaşul brazilian Erico, de la Astra, are a doua intervenţie tare, din spate, şi primeşte al doilea galben de la arbitrul Bârsan, fiind eliminat. Faza are loc într-o zonă absolut inofensivă, lângă tuşa din dreapta porţii oaspeţilor, iar acţiunea lui Erico nu se justifică în niciun fel

A doua zi, Astra avea să rămână în 10 oameni încă din minutul 34, după ce fundaşul central brazilian Erico a primit cartonaşul roşu. Viitorul a câştigat cu 1-0 (0-0), printr-un gol marcat de Băluţă în minutul 90+2, chiar din pasa lui Voduţ.

Din imagini nu reiese clar dacă Erico îl faultează pe Măţan în minutul 34. Arbitrul Bârsan este foarte aproape de fază (5-6 metri) şi excelent plasat. În orice caz, brazilianul intervine din spate, imprudent şi nejustificat, la limita regulamentului. "Chiar dacă nu îl calcă sau loveşte peste picioare pe atacant, dacă apărătorul intervine din spate, cu intenţie vădită şi forţă disproporţionată, se acordă galben la o astfel de fază", a afirmat, pentru ProSport, un arbitru internaţional român

Arbitrul de centru Marcel Bârsan a fost foarte aproape de fază (5-6 metri) şi excelent poziţionat. "Centralul" a dictat imediat lovitură liberă şi al doilea "galben" pentru Erico.

Astra a jucat, aşadar, o oră în inferioritate numerică după ce fundaşul său central Erico a primit, în 34 de minute, două cartonaşe galbene în urma unor intervenţii nejustificate de joc.

Viitorul – Astra, al doilea moment: la faza golului, nimeni nu marchează pe nimeni

Al doilea moment important al acestui meci este chiar cel al golului, survenit în prelungiri. Ianis Hagi, singur pe partea stângă a terenului, fără niciun jucător advers pe o rază de 5-6 metri în jur, centrează lung în careu, Voduţ – la fel de singur, aflat la vreo 10 metri lateral dreapta de poartă – recentrează nestingherit în mijlocul careului, de unde Băluţă, nemarcat de nimeni, se înalţă şi trimite balonul, cu capul, în poartă.

Minutul 90+2: momentul în care Băluţă, singur în marginea careului mic, înscrie nestingherit, cu o lovitură de cap bine plasată

La această fază, petrecută în ultimele secunde ale partidei, în careul Astrei se află mai mulţi apărători: Butean, Belu, Llullaku, Moise şi Crişan. Câteva clipe mai devreme, francezul Bengue şi Biceanu ieşiseră din dispozitiv tardiv, într-o încercare evident sortită eşecului (pentru că se aflau foarte departe de jucătorul cu mingea) de a-l bloca pe Ianis Hagi. Ei s-au scos astfel singuri din joc, nemaiparticipând la restul fazei. Fundaşul stânga macedonean Radunovic, de la Astra, care în mod normal ar fi trebuit să acţioneze în zona de unde a recentrat Voduţ, nu se vede nicăieri.

De la Viitorul, pe lângă Voduţ (care a recentrat decisiv), în centrul careului se află trei jucători: Ţâru, Băluţă şi Drăguş. Ceva mai în spate, retrăgându-se pentru a se plasa favorabil la o eventuală recuperare, este olandezul de Nooijer.

Momentul 1: Vână, nemarcat, îi trimite mingea lui Ianis Hagi, în flancul stâng. Jucătorul de la Viitorul nu are în preajmă niciun fotbalist advers pe o rază de 5-6 metri, profită de ocazie şi centrează perfect, din prima

Momentul 2: balonul centrat de Hagi jr. (care nu apare în acest cadru) traversează tot careul şi ajunge pe partea opusă, la Voduţ (plan îndepărtat). Traiectoria a fost previzibilă, dar niciun jucător de la Astra nu a urmărit faza. Abia când mingea a ajuns la Voduţ acesta a fost întâmpinat de Butean, dar giurgiuveanul a plecat prea târziu pentru a mai putea îmiedica retrimiterea balonului în centrul careului.

Momentul 3: nemarcat de nimeni, Băluţă se înalţă singur, central, la 7 metri de poartă, şi reia imparabil în stânga portarului Iliev. După cum se poate vedea în imaginea de mai sus, nimeni nu marchează pe nimeni în careul Astrei. Jucătorii oaspeţilor sunt, cu toţii, departe de atacanţii Viitorului. 

Urmărind întreaga fază, se poate vedea limpede faptul că nimeni nu marchează pe nimeni în toate cele trei momente decisive.

- Ianis Hagi primeşte mingea de la Vână, pe partea dreaptă. Niciunul dintre ei nu are în preajmă, măcar la câţiva metri distanţă, vreun adversar.

- Ianis centrează lung, mingea traversează tot careul înainte să ajungă la Voduţ. Niciun fotbalist al Astrei nu foloseşte acest interval suficient de timp pentru a se apropia de Voduţ, deşi direcţia mingei e clară şi intuibilă de toată lumea. În ultima clipă, Butean se îndreaptă spre atacantul de la Viitorul, dar şi de această dată apărătorul pleacă târziu şi nu are şanse să blocheze mingea.

- Voduţ, nestingherit, recentrează în mijlocul careului, unde, deşi există cinci jucători de la Astra, niciunul dintre ei nu marchează vreunul din cei trei atacanţi de la Viitorul. La un moment dat, Moise (jucător intrat în minutul 70 în locul lui Mrzljak) dă impresia că îl va lua în marcaj pe Băluţă, dar în momentul centrării lui Voduţ, mijlocaşul Astrei trece pe lângă fotbalistul de la Viitorul şi faza golului îl surprinde departe de acesta, în imposibilitatea de a-l bloca în vreun fel.

Toate casele de pariuri verificate de ProSport au revizuit în jos cu o marjă relativ nesemnificativă (0,2-0,4 puncte) oferta pentru victoria Viitorului, în zilele de dinaintea partidei cu Astra.

Voduţ a nimerit pronosticul la 2 din cele 6 meciuri din campionatele străine plasate pe biletul cu bucluc

Cel de-al doilea meci din Liga 1 pe care a pariat prietena lui Mihai Voduţ, la indicaţiile fotbalistului, şi care „a ieşit“ a fost Hermannstadt Sibiu – FC FCSB 1-3 (1-1), jucat tot duminică, 30 septembrie, în etapa a 10-a.

Din biletul de 8 meciuri jucat pe 29 septembrie, Voduţ a nimerit 4 pronosticuri şi a greşit alte 4. Dintre cele 4 ghicite, două erau din Liga 1. Dintre cele 6 din campionate străine, a greşit 4.

Voduţ a „ghicit“ Viitorul – Astra 1-0 (pronostic 1), Hermannstadt – FC FCSB 1-3 (pronostic 2), Fiorentina – Atalanta 2-0 (pronostic 1) şi Belenenses – Braga 0-3 (pronostic 2) şi a greşit la Rennes – Toulouse 1-1 (pronostic 1), Zürich – Xamax 0-0 (pronostic 1), Villarreal – Valladolid 0-1 (pronostic 1) şi Lille – Marseille 3-0 (pronostic 2).

Mai jos, captura de pe WhatsApp publicată de Cancan , cu biletul de pariuri pus de iubita lui Voduţ, la cererea fotbalistului:

Captura de pe WhatsApp publicată de site-ul Cancan.ro în care iubita lui Voduţ îi trimite acestuia o poză cu biletul de pariuri jucat la indicaţia acestuia
www.prosport.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus