Stiri - Editia din date de 13-06-2018

Arhiva stiri din data de:
13-06-2018 Stiri de ultima ora din

Campioni ai secundelor pentru viață. Simona Halep se implică în salvarea bebelușilor prematuri

Sport
Campioni ai secundelor pentru viață. Simona Halep se implică în salvarea bebelușilor prematuri

În România mor aproape două mii de bebeluşi, în fiecare an. O parte dintre ei ar mai fi avut o șansă, dacă maternităţile deţineau dotările necesare. Salvaţi Copiii a donat aparatură pentru multe secţii, dar nevoile sunt mult mai mari. ONG-ul, alături de Simona Halep şi o companie privată, ne cer ajutorul să schimbăm destinul bebeluşilor aduși pe lume prea devreme.

Campioni ai secundelor pentru viață

Bebeluşii internaţi în secţiile de Terapie Intensivă au grave malformaţii cardiace, cerebrale, pulmonare ori digestive. Iar mulţi dintre ei cântăresc doar câteva sute de grame. Maternităţile au doar jumătate din numărul de paturi necesare pentru spitalizarea lor.

SIMONA HALEP, numărul 1 mondial: "Şi pentru mine înseamnă foarte mult o secundă, poate schimba situaţia meciului, este foarte, foarte importantă, însă nu se poate compara cu secunda de care aceşti copii născuţi prematur au nevoie".

IOANA ROŞCA, şef Secţie de Neonatologie Maternitatea Giuleşti: "De multe ori suntem la hotarul dintre viaţă şi moarte. Ei stau şi o lună şi două în Terapie Intensivă şi ocupă acel loc. Am făcut demersuri, vrem să mărim numărul de locuri. Avem 9 locuri, vrem 13".

Două kilograme. Atât cântărea Antonia când a venit pe lume. Medicii au dus-o imediat la Terapie Intensivă, pentru că un plămân nu îi funcţiona bine. Copila, care s-a născut înainte de termen, a făcut însă progrese.

MIRELA ROŞOI, mama Antoniei: "Am ţinut-o abia acum trei zile, cinci minute în braţe, când era la incubator. Sperăm că totul să fie bine, adică ne rugăm ca totul să fie bine".

Pentru că maternităţile nu sunt dotate corespunzător, unii copii nu au nicio şansă.

EMANUELA SCHWENINGER, jurnalist TVR: "În ţara noastră, 7 bebeluşi din 1.000 mor. Dublu faţă de media Uniunii Europene. Suntem astfel pe primul loc în UE la mortalitate infantilă".

Pentru cei mai mulţi dintre noi, o secundă, luată separat, nu înseamnă foarte mult, dar pentru aceşti bebeluşi, ea poate însemna totul.

SIMONA HALEP, numărul 1 mondial: "Ați văzut cât de simplu este să dăm secunda din viața noastră pentru această cauză. Cred că satisfacție mai mare decât aceasta, în viață, nu există".

Datorită organizaţiei Salvaţi Copiii, zeci de mii de bebeluşi au fost salvaţi.

GABRIELA ALEXANDRESCU, preşedinte executiv Salvaţi Copiii: "Am ajuns în 80 de maternităţi aproape, cu 400 de echipamente, pentru 34.000 de nou născuţi".

Salvaţi Copiii, Simona Halep şi o companie privată vă invită să îi ajutaţi pe copiii născuţi prematur.Va recomandam sa cititi si :
15
mai.
gabriela alexandrescu dotarea maternitatilor este o prioritate pentru organizatia salvati copiii
Actualitate
Dotarea maternităţilor este o prioritate pentru Organizaţia Salvaţi Copiii, afirmă Gabriela Alexandrescu, preşedintele executiv al organizaţiei, într un comunicat transmis AGERPRES. "Fiecare dintre noi poate ajuta prin redirecţionarea...

08
mai.
victorie colosala pentru simona halep
Sport
Simona Halep s a impus în trei seturi, 5 7, 6 3, 6 2, în meciul cu Sabine Lisicki, din Polonia. În sferturi , Simona Halep o va întâlni pe Ana Ivanovic, o jucătoare cu...

20
iul.
simona halep are o pasiune secreta
Sport
Simona Halep ţine cu Steaua şi are aceeaşi pasiune secretă ca a patronului campioanei Românei, Gigi Becali.  Aflată în vacanţă în Antalya, numărul 3  în clasamentul WTA  a dezvăluit într un...

14
mai.
veste extraordinara pentru simona halep
Sport
Simona Halep va urca, luni, în premieră pentru o româncă, pe locul 4 în clasamentul WTA, după ce jucătoarea cehă Petra Kvitova, nr. 5 pe lista favoritelor și nr. 6...

22
oct.
simona halep telefon surpriza de felicitare
Sport
Gigi Becali a fost printre primii oameni care au felicitat o pe Simona Halep, după senzaționala victorie a acesteia în fața Serenei Williams, la Turneul Campioanelor, de la Singapore. “Ne reprezinți...


comments powered by Disqus
Foto:


Evaluari pentru impozitare Wagner Invest Evaluari pentru impozitare Wagner Invest
Evaluari pentru impozitare
www.wagnerinvest.ro
Ultimele stiri : Sport:
Artilcole stiri grupate pe subiecte