Stiri de ultima ora

Campion din tată-n fiu. Milan, fiul lui Cristi Bud, joacă la o grupă de vârstă unde coechipierii sunt 4 ani mai mari ca el. “Dă şi cu stângul şi cu dreptul, e tehnic. Taică-său, la “ciupeală”

Campion din tată-n fiu. Milan, fiul lui Cristi Bud, joacă la o grupă de vârstă unde coechipierii sunt 4 ani mai mari ca el. “Dă şi cu stângul şi cu dreptul, e tehnic. Taică-său, la “ciupeală”
Sport
Cristi Bud s-a întors la CFR Cluj şi a cucerit al treilea titlu de campion, toate cu echipa din Gruia. Dar în familie nu el este vedeta. Milan are 4 ani şi din această vară are deja şi el medalia sa de campion. “Ţin cu cel mic acum, că e de perspectivă (râde). Ajunge fotbalist. Dă şi cu stângul şi cu dreptul, e tehnic. Doar de la mine poate avea talentul, că taică-său stă doar la “ciupeală”, spune Mihaela Bud, soţia lui Cristi.

“Joacă la 3 grupe de vârstă”

Micul campion a depăşit problemele pe care le-a avut de la naştere şi este surpriza plăcută pentru antrenorii săi. “La nivelul ăsta ne distrăm, doar că el are ceva aparte şi consider că fiul meu a fost lăsat cu un motiv pe Pământ, cum a fost şi în comă şi şi-a revenit. Din păcate, la nivelul lui de vârstă se fac puţine antrenamente şi aşa că el joacă la două echipe şi la trei grupe de vârstă. Joacă la Electrica Timişoara şi pentru Ripensia, la două grupe. Are 4 ani, iar la una dintre echipe joacă cu cei de 7-8 ani. Este campionat din octombrie în iunie şi joacă şi în liga română şi în inter-liga româno-ungară. A primit medalie semnată şi de preşedintele FRF, de Răzvan Burleanu”, povesteşte Mihaela Bud.

“Du-te în faţă la “pomană!” “E offside, mami!”

Fotbalul este principala preocupare în familia Bud. Milan a fost cucerit de partidele unde îşi vedea tatăl jucând. “De la 4 luni este pe stadion, acasă se joacă pe PlayStation şi îi bate si pe ăştia mari. N-am o jucărie în casă. Are doar o maşinuţă cu telecomandă, primită de la Larie, în rest doar mingi”, povesteşte Mihaela Bud, care nu ratează niciun antrenament al fiului: “Nu se compară emoţiile când joacă cel mic. Sunt cel mai înfocat fan. Eu, fiind obişnuită cu fotbalul sunt cel mai devotat suporter. N-am lipsit la niciun antrenament, mergem şi dacă plouă şi dacă ninge. Îi mai spun la meciuri “Du-te în faţă la “pomană”, dar îmi răspunde că “e offside, mami”.

“La meciul cu Steaua a plâns din minutul 60, de când l-a scos pe tata”

Când nu este pe teren să marcheze goluri, Milan Bud suferă la meciurile în care joacă tatăl său. În partida cu FCSB , Dan Petrescu l-a schimbat pe Cristi Bud în minutul 60. A fost o mică tragedie pentru Milan. “La meciul cu Steaua a plâns din minutul 60, de când l-a scos pe tata. Toată tribuna se uita la noi. La ultimul meci l-am minţit că e accidentat şi de aceea nu joacă. Când a jucat naţionala, la fel. “Da oare tata de ce nu joacă?”. “N-a prins lotul, e accidentat”, i-am spus. Din păcate primul cuvânt a fost “tata”, deşi eu duc greul”, a povestit Mihaela Bud.

Cristi Bud: “E mai bun ca mine, cu siguranţă”

Cristi Bud este impresionat de dorinţa fiului său de a juca fotbal şi spune că nu avea, nici pe departe, calităţile lui Milan, la vârsta lui. “E mai bun ca mine, cu siguranţă. Cam de la 3 ani, când l-am dus prima dată la Chiajna , a învăţat singur să dea şi cu stângul şi cu dreptul. Nu l-a obligat nimeni. Şi nu e nicio diferenţă când loveşte mingea cu stângul sau cu dreptul. Poate o să zică lumea că exagerez, dar chiar ştie. Eu nu jucam aşa la vârsta lui, nici vorbă. Deocamdată este prea repede să îi spun să muncească, dar singur merge la antrenamente, nu l-am forţat. Merge la grădiniţă obligat, că ştie că merge şi la antrenament. Vrea fotbal în continuu. Şi când îl duc în vestiar se joacă cu băieţii. Sunt surprins că e foarte pasionat de fotbalul. N-am mai văzut copil, la vârsta lui, să fie atât de pasionat”, a povestit Cristi Bud.
www.prosport.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus