Stiri de ultima ora

Campioană naţională la atletism, moartă la 32 de ani. Acum cinci ani concura la Mondiale

Campioană naţională la atletism, moartă la 32 de ani. Acum cinci ani concura la Mondiale
Sport
Atleta americană Gabriele Grunewald a murit miercuri, la doar 32 de ani, ea fiind răpusă de cancer. Sportiva fusese spitalizată săptămâna trecută.

Gabriele Grunewald, căreia o infecţie septică i-a afectat grav activitatea ficatului, a fost externată duminică, petrecându-şi ultimele zile înconjurată de familie în locuinţa sa din Minneapolis (Minnesota).

Gabriele Grunewald a fost diagnosticată în 2009 cu o formă rară de cancer, a glandelor salivare. În ciuda bolii, ea a continuat să alerge pentru Universitatea Minnesota, ea devenind campioană naţională a SUA în 2012, în acelaşi an participând la trialul pentru Olimpiada de la Londra, unde s-a clasat pe locul 4. În 2014 a fost campioană naţională de sală a SUA la 3.000 metri, în acelaşi an ea participând la Mondialele de sală din acel an, de lşa Sopot (Polonia), unde s-a clasat pe locul 9.

Din păcate pentru ea, în ciuda tratamentelor şi a chimioterapiei, cancerul i s-a extins la tiroidă şi ficat în 2017. Pe 11 iunie 2019, cu două săptămâni înainte de a împlini 33 de ani.
www.rtv.net

Articole similare :
comments powered by Disqus