Stiri de ultima ora

Calificări Australian Open 2020: Ana Bogdan, principala favorită. Adversarele celor 7 românce + fostul semifinalist de pe culoarul lui Marius Copil

Calificări Australian Open 2020: Ana Bogdan, principala favorită. Adversarele celor 7 românce + fostul semifinalist de pe culoarul lui Marius Copil
Sport
Câteva idei despre parcursul reprezentanţilor României în calificările Australian Open 2020:

Ioana Laura Paar înregistrează debutul absolut la un turneu de Mare Şlem. Sportiva în vârstă de 31 de ani are o poveste ce seamănă izbitor de mult cu cea a Mihaelei Buzărnescu, traiectoria carierei sale fiind lentă spre eşaloanele fruntaşe: abia în mai 2019, la 15 ani după debutul oficial în circuitul ITF, Ioana Laura Paar (Andrei înainte de căsătorie) a obţinut prima prezenţă şi prima victorie într-un turneu WTA. Sorţii au trimis-o spre un prim duel cu o altă româncă, Irina Bara, o sportivă cu şapte ani mai tânără, care vizează la rândul său o primă prezenţă a carierei pe tabloul principal la un Grand Slam, chiar dacă în ultimii ani este o obişnuită a calificărilor la aceste turnee.

Ana Bogdan va deschide cursa pentru tabloul principal pe o secţiune ce musteşte de reprezentante ale gazdelor. Primul duel al Anei, câştigătoare a două turnee ITF în decembrie 2019, este cu o sportivă de doar 19 ani din Australia, beneficiară de wildcard pe tabloul calificărilor. În turul secund, Ana Bogdan ar urma să întâlnească o altă spotivă din Australia beneficiară de invitaţie - Olivia Tjandramulia sau Belinda Woolcock.

Patricia Ţig are parte de o dublă provocare. Proaspăta mămică, revenită pe teren cu succes în primăvara anului trecut, o are de înfruntat în meciul inaugural pe campioana junioarelor de la Roland Garros, Leylah Fernandez. Leylah este, la doar 17 ani, a doua jucătoare a Canadei în clasamentul mondial, după BIanca Andreescu, dar cu cinci poziţii în faţa lui Eugenie Bouchard (asta deşi „Genie“ a urcat nu mai puţin de 51 de poziţii, datorită sfertului de finală reuşit la Auckland săptămâna trecută). Fernandez este o stângace talentată, care s-a făcut remarcată şi pentru că a fost aleasă de Simona Halep ca parteneră de dublu la Rogers Cup 2019.

În plus, Patricia Ţig a acuzat probleme de ordin fizic în Australia, renunţând să mai joace ieri finala turneului ITF 25K de la Bendingo (întrecerea fusese programată iniţial la Canberra, însă a fost mutată la peste 650 km distanţă din cauza incendiilor din Australia).

Jaqueline Cristian şi Gabriela Ruse, finaliste la dublu în turneul de la Bucureşti de anul trecut, se află în premieră la Australian Open. Jaqueline Cristian a tras o stângace pentru primul duel, la fel ca şi Patricia Ţig, în timp ce Gabi Ruse va înfrunta o spotivă născută în Argentina, care reprezintă însă Statele Unite, având în CV titlul junioarelor la dublu la Wimbledon 2016.

Marius Copil va evolua abia în ziua a doua a calificărilor la Australian Open şi nu are deloc o misiune uşoară. În cazul în care va trece de meciul de debut, de Wu Tung-Li, arădeanul l-ar putea înfrunta pe Hyeon Chung, semifinalist în 2018 la Australian Open, după o victorie de excepţie în fţa lui Novak Djokovic, căzut însă în afara primei sute mondiale după accidentări multiple la picioare şi spate.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus