Stiri de ultima ora

Câştigător al Balonului de Aur, golgheter al Ligii Campionilor, coleg cu Dan Petrescu şi acum preşedinte! George Weah şi-a îndeplinit visul interzis în urmă cu 12 ani

Câştigător al Balonului de Aur, golgheter al Ligii Campionilor, coleg cu Dan Petrescu şi acum preşedinte! George Weah şi-a îndeplinit visul interzis în urmă cu 12 ani
Sport
George Weah, primul câştigător al Balonului de Aur din afara Europei, a triumfat în alegerile prezidenţiale din Liberia. Fostul atacant al Milanului a câştigat alegerile în turul doi, în dauna lui Joseph Boakai, actualul vicepreşedinte. Ellen Johnson Sirleaf, liderul de la Monrovia, va preda ştafeta după două mandate în fruntea Liberiei. În 2005, Sirleaf l-a învins pe Weah în cursa pentru preşedinţia Liberiei.

Fostul atacant a debutat în fotbalul european la AS Monaco. După trei ani petrecuţi în Principat, Weah a fost transferat de PSG pentru 6,5 milioane de euro. În tricoul parizienilor a marcat de 44 de ori în 119 meciuri şi a intrat în vizorul Milanului. Italienii l-au cumpărat în 95 pentru aproape şapte milioane de euro. În primul an pe San Siro, Weah a fost premiat cu Balonul de Aur, devenind primul jucător din afara Europei care primeşte prestigiosul trofeu. În sezonul 1994-1995 fost golgheterul Ligii Campionilor, după ce a marcat de opt ori în competiţia continentală. În 2000 a fost împrumutat la Chelsea, unde a fost coleg cu Dan Petrescu. În 2003 a agăţat ghetele în cui, după ce a mai evoluat pentru Manchester City, Olympique Marseille şi Al-Jazira, în ultimă instanţă. La finalul carierei a intrat în politică, pentru a produce o schimbare în ţara natală. A fost învins la alegerile din 2005, dar acum a ieşit învingător.

În 1996 a marcat un gol superb contra Veronei. Reuşita a fost considerată la momentul respectiv una dintre cele mai frumoase din istoria fotbalului.
www.prosport.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus