Stiri de ultima ora

Burleanu îl vrea înapoi la naţională pe Ştefan Radu! Preşedintele FRF a vorbit cu presa din Italia şi concluziile sunt clare: ”Vrem să creştem”

Burleanu îl vrea înapoi la naţională pe Ştefan Radu! Preşedintele FRF a vorbit cu presa din Italia şi concluziile sunt clare: ”Vrem să creştem”
Sport
Preşedintele FRF a vorbit şi despre situaţia lui Ştefan Radu (32 de ani), retras de la echipa naţională a României în urmă cu şase ani. În tot acest timp, Burleanu a încercat să-l convingă pe acesta să revină asupra deciziei, dar fără succes. Cosmin Contra, selecţionerul României şi Adrian Mutu, fostul director sportiv al FRF, au fost în Italia special pentru a discuta cu fundaşul lui Lazio pe această temă, dar acesta nu a putut fi convins să se întoarcă la naţională:

”E un jucător bun, dar a fost decizia sa să părăsească echipa naţională, o decizie ce trebuie respectată. E un jucător de calitate şi valoare, aspecte fundamentale pentru echipa noastră naţională pentru că vrem să creştem, dar dacă jucătorul a luat o decizie, antrenorul nu poate face nimic şi trebuie să o respecte”, a spus Burleanu, citat de flashsport.eu.

În 2006 a debutat Ştefan Radu pentru echipa naţională a României, sub comanda lui Victor Piţurcă, într-un meci cu Spania, încheiat cu victoria tricolorilor, scor 1-0. De atunci, fundaşul lui Lazio a strâns 14 prezenţe pentru prima reprezentativă, la care se mai adaugă alte 17 pentru toate naţionalele de juniori.

În cele 11 sezoane petrecute în "Cetatea Eternă", Ştefan Radu a ajuns pe locul 4 în clasamentul jucătorilor cu cele mai multe apariţii din istoria clubului. Lider este Giuseppe Favalli, cu 401 meciuri. Şapte goluri şi 18 pase decisive a bifat Ştefan Radu în cele 351 de partide jucate pentru Lazio Roma. În ultimele sezoane, fundaşul român a fost unul dintre căpitanii echipei. Acesta a evoluat ultima oară pentru echipa naţională a României în 2013, într-un meci cu Ungaria, din cadrul preliminariilor pentru Campionatul Mondial din Brazilia, scor 2-2.
www.prosport.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus