Stiri de ultima ora

BREAKING NEWS | Manchester City riscă să fie exclusă din cupele europene! Anunţul făcut de UEFA: "O investigaţie a fost demarată"

BREAKING NEWS | Manchester City riscă să fie exclusă din cupele europene! Anunţul făcut de UEFA: O investigaţie a fost demarată
Sport
Comunicatul oficial emis de UEFA, cu privire la Manchester City: "UEFA a demarat o investigaţie care vizează clubul Manchester City, pentru o presupusă încălcare a fair-play-ului financiar. Investigaţia se va concentra pe anumite acuzaţii care au apărut recent în spaţiul public. UEFA nu va oferi alte informaţii cu privire la această anchetă, până când corpul de control nu va ajunge la o concluzie."

Totul a pornit de la o investigaţie a publicaţiei germane Der Spiegel. Manchester City ar fi încasat sume mult prea mari din partea sponsorilor. Sume care ar depăşi plafonul impus de UEFA pentru respectarea fair-play-ului financiar. Oficialii clubului ar fi încercat să ascundă banii viraţi de Şeicul Mansour. Fair-play-ul financiar a fost introdus de UEFA în 2011. Echipele angrenate în cupele europene nu pot cheltui mai mulţi bani decât produc. Iniţial a fost permis un deficit de 30 de milioane de euro, dar acesta a fost mărit între timp la 100 de milioane de euro.

În numeroase rânduri, UEFA a fost acuzată că ar muşamaliza încălcările fair-play-ului pe care le comit PSG şi Manchester City. Cluburi care au cheltuit sume astronomice, cel puţin pe transferuri, în ultimii ani. Cluburile încearcă de multe ori să demonstreze că investiţiile sunt amortizate prin vânzarea tricourilor, însă această explicaţie a început să ridice multe semne de întrebare.

Prima echipă care a simţit cu adevărat ce înseamnă fair-play-ul financiar a fost Dinamo Moscova. Echipa pregătită în trecut de Dan Petrescu a fost exclusă, în 2015, din cupele europene. Ruşii au primit o interdicţie de patru ani, care va fi ridicată la finalul acestui sezon. De-a lungul timpului, numeroase echipe au fost de asemenea sancţionate pentru că nu au respectat fair-play-ul financiar. S-a întâmplat şi cu Levski Sofia, Vardar Skopje sau Sporting Lisabona.

BREAKING: @UEFA opens investigation into @ManCity over allegations of financial fair play violations. #SSN read more: https://t.co/G9IloO744e pic.twitter.com/e91WviktQY
www.prosport.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus