Stiri de ultima ora

BREAKING NEWS: City confirmă că ar putea fi exclusă din Liga Campionilor! Explicaţiile pentru ceea ce ar putea declanşa un scandal imens în fotbal: "Suntem dezamăgiţi, nu şi surprinşi!"

BREAKING NEWS: City confirmă că ar putea fi exclusă din Liga Campionilor! Explicaţiile pentru ceea ce ar putea declanşa un scandal imens în fotbal: Suntem dezamăgiţi, nu şi surprinşi!
Sport
Potrivit New York Times, clubul englez a încălcat regulamentul fair-play-ului financiar şi ar fi făcut declaraţii false privind capitolul financiar, supraevaluând astfel anumite contracte de sponsorizare cu principalul sponsor al clubului, compania aeriană Etihad Airways. City speră la un deznodămând fericit, chiar dacă va fi nevoie să îşi caute dreptate la Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

"Clubul de fotbal Manchester City este dezamăgit, dar regretabil nu şi surprins, de anunţul subit al recomandării ce urmează să fie făcută de CFCB IC (n. red. - Comisiei pentru Control Financiar la Nivelul Cluburilor), condusă de Yves Leterme. Scurgerile de informaţii către presă care au avut loc săptămâna trecută sunt elocvente asupra procesului condus de domnul Leterme. Manchester City este în totalitate încrezătoare într-un verdict favorabil în momentul în care cazul va fi judecat de un for independent.

Acuzaţiile privind neregularităţile financiare rămân în totalitate false, iar CFCB IC ignoră multitudinea de dovezi incontestabile furnizate de către Manchester City. Decizia conţine greşeli, interpretări greşite şi confuzii provocate în mod fundamental de o lipsă de meticulozitate a procesului. Rămân chestiuni semnificative nerezolvate semnificate de Manchester City într-un proces în care clubul l-a găsit în totalitate ostil, nesatisfăcător şi insuficient documentat", se arată în comunicatul public joi de Manchester City.

Ancheta este în desfăşurare de mai multe luni şi inclusiv Federaţia Engleză de Fotbal investighează neregulile clubului Manchester City. Membrii comisiei UEFA care au analizat situaţia financiară a clubului s-au întâlnit în urmă cu două săptămâni, la Nyon, şi au finalizat concluzille acestui dosar.

Răspunsul oficial al UEFA cu privire la sancţiune lui Manchester City ar urma să sosească în această săptămână sau, cel târziu, săptămâna următoare. În momentul de faţă, nu este încă stabilit dacă posibila pedeapsă cu excluderea din Liga Campionilor ar intra în vigoare din sezonul următor sau din stagiunea 2020/2021.

City nu s-ar afla la prima sancţiune primită din partea UEFA. În 2014, formaţia din Manchester a primit o amendă de 50 de milioane de lire sterline, tot pentru nerespectarea regulilor fair-play-ului financiar şi a fost obligată să aibă doar 21 de jucători în lotul pentru Liga Campionilor, în loc de 25.
www.prosport.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus