Stiri de ultima ora

BREAKING NEWS | Ce anunţ! Cristi Chivu poate antrena o echipă din Serie A

BREAKING NEWS | Ce anunţ! Cristi Chivu poate antrena o echipă din Serie A
Sport
Cristi Chivu s-a născut pe 26 octombrie 1980 la Reşiţa, acolo unde şi-a început cariera de fotbalist, îndrumat de tatăl său, Mircea Chivu. Fostul fundaş a debutat pe prima scenă a fotbalului românesc pe data de 30 august 1997 în meciul CSM Reşiţa -  Universitatea Cluj . Un an mai târziu, Chivu a semnat cu  Universitatea Craiova . Nu a stat prea mult în echipa oltenilor. După doar un sezon, apărătorul a ajuns la Ajax Amsterdam, acolo unde a devenit şi căpitan. După 4 ani în Olanda, s-a transferat la AS Roma, echipă pentru care a evoluat timp de 4 sezoane. Şi-a încheiat cariera la Inter, unde a evoluat în perioada 2007-2014.

În tricoul nerazzurro a câştigat un trofeu Champions League , a fost de trei ori campion al Italiei şi de tot atâtea ori a ridicat şi Cupa Italiei, plus o Supercupă a Italiei.

La echipa naţională a României, Chivu a debutat în 1999, într-un amical cu Cipru şi a evoluat în 75 de meciuri, marcând de trei ori, A participat alături de tricolori la EURO 2000 şi EURO 2008 şi a purtat banderola de căpitan a naţionalei până în 2011, când s-a retras.
www.prosport.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus