Stiri de ultima ora

Bogdan Andone a fost prezentat oficial la FCSB. Becali anunţă schimbări majore la echipă: "Am mai scăpat de un jucător. A fost băiat bun, a plecat. Nu mai aduc pe altcineva, n-am pe cine"

Bogdan Andone a fost prezentat oficial la FCSB. Becali anunţă schimbări majore la echipă: Am mai scăpat de un jucător. A fost băiat bun, a plecat. Nu mai aduc pe altcineva, n-am pe cine
Sport
Becali a luat cuvântul din start: "Se va schimba puţin apariţia mea. Nu e bine să apar eu atât de mult, mai ales după meci. După meci, eu, Becali, mânios... puteţi să mă sunaţi la bucurie. Dacă pierde echipa, să nu mă sunaţi, că eu mă supăr şi nu vrea să vorbesc. Vreau să-mi schimb atitudinea. Vreau mai multă linişte cu viaţa mea. Am 61, vorbiţi cu unu de 30! Un cal de bătaie, pe care să-l călăriţi. Ajunge, am 61 de ani, nu mai sunt de bătaie. O să fie altfel. Din dragoste vă spun asta. Nu e frumos să sune telefonul şi să nu răspund. La bucurie să mă sunaţi. La supărare nu, pentru că supăr şi alţi oameni. Filosofia mea de viaţă e că angajatul e angajat şi stăpânul e stăpân.

MM mi-a spus mereu că Bogdan le face pe toate. Eu am pus la cap, MM n-a ştiut. I-am spus să stea liniştit, că avem antrenor, pe Bogdan Andone. Eu aveam acolo o apărare, care ştiam că o să vină, care era Bogdan Andone. Cu Edi nu ştiu ce s-a întâmplat. Eu am vorbit cu el, ştiam că el o să fie, nu ştiu ce s-a întâmplat. Dacă Dumnezeu i-a deschis drumul lui Bogdan... Edi i-a dat mesaj lui MM şi nu are rost să mai vorbim de el. Înţeleg că el are de plătit 120.000 la clauză şi nu vrea să plătească. Atât! În rest, întrebaţi-l pe Edi.

Bogdan va fi antrenorul echipei. Trebuie să-şi aleagă un secund, să vedem pe cine alege. Am terminat cu Florentin Matei. El avea 20.000 pe lună, eu credeam că are 15.000. A plecat, e cuminte. A semnat, nu mai e la noi. Dacă a plecat, nu-l mai certăm. Am scăpat de 100.000 de euro pe care îi dădeam pe salarii. Jucători nu cred că o să mai aduc. N-am ce să aduc! Dacă Bogdan vrea un jucător, îi fac poftele. Dar trebuie să răspundă pentru el. Şi Dică cu MM l-au vrut pe Golofca şi au dat-o în bară cu el", a spus Becali, la prezentarea lui Bogdan Andone.

Bogdan Andone, noul antrenor al FCSB

Ca jucător, Bogdan Andone a evoluat pentru Corvinul Hunedoara, Sportul Studenţesc (în două rânduri), FC Braşov , Rapid (în două rânduri), Farul (în două rânduri), Oţelul, Ferencvaros, Apollon Limassol, Alki Larnaca şi Ermis Aradippou. Ultima dată a jucat la Farul, în sezonul 2009-2010. A câştigat trei trofee în Giuleşti: titlul, Cupa şi Supercupa, între 1998 şi 1999.

Ca antrenor principal, Bogdan Andone le-a condus pe FC Voluntari (2011-2012), Olimpia Satu Mare (iulie 2016 - iunie 2017), ASU Politehnica Timişoara (iunie 2017 - martie 2018), Metaloglobus Bucureşti (iulie - octombrie 2018) şi Energeticianul (octombrie 2019 - ianuarie 2019). Înainte de a semna cu Olimpia i-a fost antrenor secund lui Marius Şumudică la Astra şi la Al Shaab, cu giurgiuvenii reuşind să câştige titlul de campion.

Atât la Olimpia, cât şi ASU Politehnica a reuşit să ridice nivelul echipei în prima fază, însă, după ce au apărut probleme financiare, rezultate au început să scârţâie. Totuşi, a avut clasări bune atât la Satu Mare, cât şi la Timişoara. În acest sezon, Andone a pregătit-o în primele zece etape pe Metaloglobus, iar apoi a preluat-o pe Energeticianul şi ulterior a demisionat şi de la aceasta pentru a-i fi al doilea secund lui Mihai Teja la FCSB.

În cele 34 de jocuri oficiale petrecute pe banca echipei Olimpia în campionatului Ligii 2 a obţinut 16 victorii, 6 egaluri şi 12 înfrângeri. Echipa a terminat pe locul 9.

23 de meciuri a antrenat-o Andone pe ASU Politehnica Timişoara în campionatul Ligii 2. 11 victorii, patru remize şi opt eşecuri este bilanţul lui la Timişoara. Când a demisionat, ASU Poli se clasa pe locul 7.

La Metaloglobus, tot în Liga 2 , a înregistrat patru victorii, două egaluri şi cinci înfrângeri. Pe bucureşteni i-a preluat în luna iulie 2018, după care a demisionat în octombrie 2018 şi a semnat cu Energeticianul, care i-a plătit clauza de reziliere. Nici la formaţia de la Petroşani nu a stat mult. În ianuarie 2019 a demisionat de la şi a plecat ca secund al lui Teja la FCSB. În cele 11 meciuri în care a fost antrenată de Bogdan Andone, Energeticianul a obţinut trei victorii, patru egaluri şi patru înfrângeri. A lăsat echipa pe locul 8, cu 29 de puncte, mult sub aşteptările conducerii, care spera la o promovare.
www.prosport.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus