Stiri de ultima ora

Bianca Andreescu a reuşit o performanţă rarisimă la US Open: doar alte două jucătoare active se mai pot lăuda cu asta

Bianca Andreescu a reuşit o performanţă rarisimă la US Open: doar alte două jucătoare active se mai pot lăuda cu asta
Sport
Bianca Andreescu a jucat calificări pentru US Open la ultimele două ediţii, 2017 şi 2018, fiind învinsă de fiecare dată încă din primul tur. În 2019, după ce a reuşit câte o victorie la Australian Open şi Roland Garros, ratând Wimbledon-ul din cauza problemelor fizice la umăr, Bianca a legat deja patru victorii la New York, confirmând relaţia excelentă cu hard-ul american, pe care cunoştea şi alte satisacţii: prim trofeu în seria WTA 125 k - la Newport Beach şi titlu la Indian Wells.

Helen Cawley

Sportiva din Australia debuta la US Open în 1970, la 24 de ani, când se afla deja la jumătatea carierei, anunţă site-ul oficial al turneului american. la graniţa Erei Open turneele din America şi Australia era adesea sărite din calendarul competiţional de anumiţi sportivi, astfel încât Cawley adunase deja alte 16 prezenţe pe tablourile principale la Grand Slam-uri. Fără set pierdut până în sferturi, Cawley era învinsă de legendara Margaret Court cu dublu 6-2.

Chris Evert

În 1971, Evert lua circuitul pe sus reuşind, la 16 ani şi la debutul absolut în turneele de Mare Şlem, să ajungă până în semifinale, fiind învinsă de Billie Jean King. În 19 participări pe tabloul principal, Evert nu a pierdut niciodată înainte de faza sferturilor la US Open, câştigând 6 titluri şi jucând alte trei finale.

Zena Liess

În 1976, Liess, în vârstă de 17 ani, aduna patru din totalul de 7 victorii ale carierei în Grand Slam-uri. Liess beneficia de un abandon în turul doi, fiind apoi învinsă în sferturi de Dianne Balestrat, din Australia.

Tracy Austin

Tracy Austin a debutat la US Open la 14 ani. Doi ani mai târziu ea avea să stabilească recordul pentru cea mai tânără câştigătoare.

Pam Shriver

Pam Shriver reuşea, ca debutantă la 16 ani, în 1978, să joace singura finală de Grand Slam a carierei în proba de simplu. Shriver avea să se afirme mult mai net ca specialistă a întrecerilor de dublu, fiind considerată una dintre cele mai bune jucătoare de dublu ale decadei.

Barbara Gerken

În 1981, Barbara Gerken debuta la US Open după ce trecuse de calificări. Până în ziua de astăzi, este una dintre doar patru qualifiers ajunse în sferturi la US Open.

Gretchen Magers şi Bonnie Gadusek

US Open 1982 este singura din istorie la care două debutante pe tabloul principal au acces în sferturi. Magers a învins două favorite - pe Mima Jausovic şi Wendy Turnbull. Gadusek, care debutase în sportul de performanţă ca o potenţială gimnastă de lot olimpic, a condus-o în sferturi 1-0 la seturi pe Chris Evert, cedând însă mai departe 12 dintre următoarele 13 game-uri disputate.

Venus Williams

Venus Williams a avut un debut mult mai impresionant la US Open decât sora ei, Serena. Cu emoţii în partida inaugurală, adjudecată 5-7, 6-0, 6-1 în faţa letonei Larisa Neiland, Venus a continuat cu o evoluţie impresionantă în turul doi, cu un cedat un singur game, iar în optimi o învingea dramatic pe Irina Spîrlea în celebra semifinală din 1997 în care cele două erau să intre una în alta la un schimb de terenuri. În finală, Venus se înclina însă în faţa numărului unu mondial, Martina Hingis.

Agnes Szavay

În 2007, Agnes Szavay repeta isprăvile Zenei Liess şi a lui Pam Shriver, trecându-şi în CV la debutul la New York ceea ce avea să rămână cel mai bun rezultat al carierei în Grand Slam-uri. Reprezentanta Ungariei trecea de două favorite - Michaella Krajicek şi Nadia Petrova, fiind învinsă în sferturi de cea care apoi avea să câştige trofeul, Svetlana Kuzneţova.

Belinda Bencic

O posibilă adversară pentru Bianca Andreescu în semifinalele US Open 2019, Belinda Bencic încheia la 17 ani un tur complet în turneele de Mare Şlem. Până la această ediţie a întrecerii de la Flushing Meadows, sfertul jucat de Belinda la US Open 2014 a fost cel mai bun rezultat al carierei sale în Grand Slam-uri.
www.prosport.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus