Stiri de ultima ora

Becali aduce ”superstarul” care a jucat pe pile! Fundaşul dorit de FCSB l-a umilit pe Răzvan Lucescu pe Stamford Bridge şi l-a făcut pe Varela să îşi ceară plecarea de la PAOK

Becali aduce ”superstarul” care a jucat pe pile! Fundaşul dorit de FCSB l-a umilit pe Răzvan Lucescu pe Stamford Bridge şi l-a făcut pe Varela să îşi ceară plecarea de la PAOK
Sport
În rol de scouter, nu doar de antrenor, Gigi Becali este pe cale să transfere la FCSB un fotbalist pe care îl aduce în dorinţa de a betona cu experienţă linia defensivă a vicecampioanei din ultimele patru ediţii ale Ligii 1. Este vorba despre Yevhen Khacheridi, un fundaş ucrainean de 32 de ani care a fost în sezonul trecut în lotul lui PAOK Salonic, sub comanda lui Răzvan Lucescu. ”L-am sunat pe Mircea Lucescu să îl întreb despre jucător”, a mărturisit finanţatorul FCSB, confirmând totodată faptul că negociază cu fotbalistul.

În ciuda unui CV care poate părea impresionat, Yevhen Khacheridi este departe de a fi un ”supertransfer”, aşa cum a fost prezentat în ultimele ore în România. Jucătorul care şi-a petrecut ceea mai bună parte a carierei sub contract cu Dinamo Kiev a avut, începând cu vara anului trecut, o experienţă ciudată în tricoul campioanei Greciei. Sursele ProSport din Salonic indică faptul că fundaşul central a fost adus la PAOK la dorinţa fiului lui Ivan Savvidis, George, cel pe care îl leagă o prietenie lungă cu Yevhen Khacheridi. Instalat la Salonic fără ca Răzvan Lucescu să fie consultat, ucraineanul a semnat imediat o înţelegere pentru un salariu anual de 1,5 milioane de euro, unul dintre cele mai mari salarii din întregul lot al grecilor.

Mişcarea lui George Savvidis a produs imediat nemulţumiri majore în vestiarul grecilor, iar prestaţiile slabe de pe teren ale lui Yevhen Khacheridi au dat apă la moară celor care nu vedeau rostul transferului. Ucraineanul a avut evoluţii slabe şi foarte slabe, iar Răzvan Lucescu nu l-a mai folosit în campionat după primele două etape. Totuşi, antrenorul român nu a avut ce face în luna noiembrie a anului trecut, atunci când fiul patronului lui PAOK i-a impus titularizarea lui Khacheridi pe Stamford Bridge, la returul cu Chelsea din grupele Europa League . Răzvan Lucescu s-a supus, lucru semnalat de presa din Grecia, l-a lăsat rezervă pe Fernando Varela, iar ucraineanul s-a comportat potrivit aşteptărilor. În minutul 7 al întâlnirii cu englezii, Khacheridi s-a făcut de râs atunci când a ratat o intercepţie şi l-a faultat apoi pe Giroud din postura de ultim apărător, fiind eliminat direct şi contribuind decisiv la umilinţa suferită de PAOK, 4-0.

Varela, aproape de plecare din cauza lui Khacheridi

Meciul de la Londra a fost punctul de plecare pentru problemele care au intervenit, ulterior, între Fernando Varela şi PAOK. Om de bază la echipa din Grecia, fostul jucător de la Vaslui şi FCSB s-a declarat profund nemulţumit de tratamentul pe care îl primea ucraineanul şi de salariul uriaş cu care era recompensat, salariu deloc justificat de prestaţiile de la antrenamente şi de pe teren. Plătit cu un pic peste 500.000 de euro pe sezon, Varela a cerut un salariu egal cu al lui Khacheridi pentru a semna prelungirea contractului cu PAOK. Cererea i-a fost refuzată iniţial, însă fotbalistul din Insulele Capului Verde a primit, în ultimul moment, suma dorită. Dincolo de salariul uriaş, Yevhen Khacheridi s-a izolat de grup la PAOK şi din cauza comportamentului. Jurnaliştii greci au scris în mai multe rânduri despre ”aerele de vedetă” ale ucraineanului, despre lipsa de comunicare cu grupul, dar şi despre faptul că îşi petrecea cea mai mare parte a timpului personal în compania fiului patronului.
www.prosport.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus