Stiri de ultima ora

Baraj LIGA 1 | FC Hermannstadt - ”U” Cluj, de la ora 18:00. Sibienii au prima şansă pentru menţinerea în prima ligă, după ce în tur s-au impus cu 2-0. Ce spun Lobonţ şi Miriuţă

Baraj LIGA 1 | FC Hermannstadt - ”U” Cluj, de la ora 18:00. Sibienii au prima şansă pentru menţinerea în prima ligă, după ce în tur s-au impus cu 2-0. Ce spun Lobonţ şi Miriuţă
Sport
Returul are loc astăzi, de la ora 18:00, la Sibiu, pe stadionul Municipal. Clujenii nu s-au dat bătuţi şi vor încerca să întoarcă scorul în favoarea lor, pentru asta având nevoie de minim o victorie tot cu 2-0, ca apoi să joace prelungiri şi eventual să ajungă la lovituri de departajare. În anul în care sărbătoreşte centenarul, Universitatea visa la o promovare în Liga 1. Nu a putut-o obţine direct în campionat, în condiţiile în care Chindia Târgovişte şi Academica Clinceni s-au dovedit cele mai bune echipe ale sezonului şi s-au clasat pe primele două locuri, însă obiectivul încă poate fi îndeplinit.

Bogdan Lobonţ: ”Mergem să ne jucăm şansa. Băieţii mei vor da totul”

Antrenorul clujenilor, Bogdan Lobonţ, era optimist că Universitatea poate întoarce avantajul sibienilor şi obţine promovare. ”Meciul ţine 180 de minute. Mai avem de jucat a doua repriză, la Sibiu. Aşa cum ei au reuşit să dea două goluri, la fel putem să facem şi noi. Important este ca băieţii să se refacă după efortul extraordinar pe care l-au depus. Trebuie să fim realişti, pentru că astă-seară a fost alt ritm. Este o experienţă din care cu toţii avem de învăţat. Băieţii au dat maximum din tot ceea ce au putut ei şi trebuie să ne refacem cât mai bine pentru miercuri. Miercuri mergem şi ne jucăm şansa la sigur. Nu sunt supărat, de ce să fiu supărat? Nu sunt supărat deloc. Au dat tot ceea ce au putut ei să dea, tot ceea ce le-am cerut eu, au dat. Avem trei zile la dispoziţie să ne refacem şi după aceea mergem la Sibiu să ne jucăm şansa”, spunea Lobonţ la finalul partidei tur a barajului pentru promovare.

„Mergem să ne jucăm şansa. Băieţii mei vor da totul, la fel cum au făcut-o şi sâmbătă. Nu cred că e nevoie să-i mai motivez în meciuri de genul ăsta. Se motivează singuri. Ştiu că pare negru sau imposibil, e normal ca jucătorii să fie cu moralul la pământ, dar mai avem o repriză de jucat şi în fotbal totul e posibil”, a transmis Lobonţ înaintea jocului retur.

Vasile Miriuţă: ”Nu mai au nimic de pierdut”

Şi Vasile Miriuţă, antrenorul echipei FC Hermannstadt, e de părere că, în ciuda victoriei obţinute în tur, nimic nu este decis.

”Mai avem un meci foarte greu. Ei nu mai au nimic de pierdut, noi trebuie să fim pregătiţi din toate punctele de vedere în faţa publicului fantastic pe care îl avem îl la Sibiu. Va umple iar tribuna şi sunt sigur că va fi alături de noi. Am mai văzut meciuri remontate şi trebuie să fim foarte atenţi, pentru că vom avea o partidă extrem de grea. Nu am riscat mult niciuna dintre cele două echipe pentru că sunt două manşe, însă nu-i nimic jucat. A fost un joc echilibrat, dar am marcat acele două goluri şi aşa s-a scris istoria”, a comentat Miriuţă, care după acest joc ar pute-o părăsi pe FC Hermannstadt pentru Kisvarda, echipă din Ungaria cu care se zvoneşte că deja a semnat.

Pentru înlocuirea lui Vasile Miriuţă, sunt şanse mari ca sibienii să-l aducă pe Antonio Conceicao, fostul antrenor al celor de la CFR Cluj . Portughezul este în relaţii bune cu Iuliu Mureşan, directorul executiv al echipei FC Hermannstadt, iar acesta din urmă se pare că ar fi discutat cu cei din Consiliul de Administraţie al clubului pentru a-l aduce pe antrenorul cu care a lucrat în mai multe rânduri la CFR.

Dacă gazdele vor umple până la refuz singura tribună a stadionului Municipal şi o vor încuraja pe FC Hermannstadt, în schimb, Universitatea Cluj va fi susţinută la acest joc de doar 250 de fani, care vor lua loc în sectorul rezervat galeriei oaspeţilor. ”Să aducă Cluj Arena la Sibiu. Cum au făcut-o astăzi. Le mulţumesc. Ştiu că e dureros când pierzi, dar atât le cer: să aducă Cluj Arena la Sibiu”, spunea, către suporterii Universităţii, Lobonţ la finalul partidei de duminică.

Partida care începe de la ora 18:00, pe stadionul Municipal din Sibiu, este arbitrată de o brigadă din Bucurureşti condusă de centralul Marius Avram şi de asistenţii Mircea Orbuleţ şi Bogdan Gheorghe. Rezervă este Andrei Antonie (Bucureşti), iar observatori au fost delegaţi Sorin Boca ( Iaşi ) şi Mihai Marius Andrieş (Bucureşti).
www.prosport.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus