Stiri de ultima ora

AUR european în probă olimpică! Laura Coman (CS Dinamo) a câştigat titlul continental la tir, în proba de puşcă 10 metri aer comprimat

AUR european în probă olimpică! Laura Coman (CS Dinamo) a câştigat titlul continental la tir, în proba de puşcă 10 metri aer comprimat
Sport
România are aur european la tir sportiv, într-o probă olimpică. Laura Coman (CS Dinamo ) s-a impus sâmbătă în finala continentală a probei de puşcă 10 metri aer comprimat, competiţie desfăşurată la Osijek (Croaţia).

Eleva antrenorului Olimpiu Marin a totalizat 249,1 puncte, la fel ca şi sportiva clasată pe locul doi, elveţianca Nina Christen. Pentru a se stabili medaliata cu aur s-au tras focuri de departajare. La primul foc, ambele sportive au tras 10,3. La al doilea, românca a tras 10,4, în timp ce elveţianca a ”lovit” 10,3. ”Am câştigat aurul european la o zecime! Am fost de atâtea ori pe locul 9, din cauza unei zecimi, iar acum acea zecime ne-a adus titlul dorit”, a declarat antrenorul Olimpiu Marin.

Născută pe 30.04.1993, Laura Coman este una dintre marile speranţe ale tirului românesc în vederea Jocurilor Olimpice de la Tokio. Dinamovista este multiplă câştigătoare la cupele mondiale.

În finala continentală a fost preszentă şi Roxana Sidi. Sportiva de la CSA Steaua s-a clasat pe locul 6.

Ruşii au încercat să o şicaneze! ”Laura are instinct de fiară!”

Laura a pornit mai greu în finala de la Osijek. După prima serie de tragere (cinci focuri) se afla abia pe locul 7, cu 50,6 puncte. ”Laura are ritmul ei. Grupul de ruşi aflat în tribune a încercat să o şicaneze, făcând gălăgie la focurile ei, mai ales că principala ei rivală, rusoaica Yulia Karimova, şi-a tras focurile mai repede. După prima serie, Laura a schimbat tactica şi a declanşat mai repede. Am spus întotdeauna că Laura este sportivă de finală. Indiferent de pe ce poziţie întră în finală nu se opreşte decât pe podium. Are un spirit extraordinar, cu instinct de fiară”, mai spune Olimpiu Marin.

Aurul european îi conferă Laurei liniştea pentru a se concentra pe ceea ce este în acest moment pentru ea: calificarea la Tokio şi medalia olimpică.

Laura Coman mai are o şansă la medalii duminică, în finala feminină pe echipe, când va trage în semifinale alături de Roxana Sidi şi Eliza Molnar.
www.prosport.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus