Stiri de ultima ora

ANALIZĂ Halep, în pericol înainte de French Open: De ce rezultatele de la Roma pot îngreuna misiunea ei la Paris

ANALIZĂ Halep, în pericol înainte de French Open: De ce rezultatele de la Roma pot îngreuna misiunea ei la Paris
Sport
Dacă Bertens mai câştigă un meci şi ajunge în finală - o va întâlni pe Konta (42 WTA) în semifinale - atunci olandeza acumulează 5.640 de puncte şi o depăşeşte pe Halep.

Problema e că pentru Simona există şi ameninţarea Pliskova! Dacă cehoaica câştigă turneul de la Roma, ea face 5.685 de puncte şi, la rândul ei, trece peste Halep.

Pe scurt: o finală Pliskova - Bertens în care s-ar împune prima ar fi cea mai proastă variantă pentru Halep care ar ajunge, începând de luni, pe locul 4 WTA. 

De ce căderea ar fi un dezavantaj pentru Halep?

Pentru că acest ultim clasament WTA, care se va publica luni, va fi luat în considerare, atunci când se vor face capii de serie pentru French Open 2019 (26 mai - 9 iunie). 

Din postura de ocupanta locului 4 WTA, Halep va fi în jumătatea de tablou cu ocupanta locului 2 WTA. Astfel, ar putea să o întâlnească pe Kiki Bertens într-o eventuală semifinală, iar olandeza tocmai a bătut-o pe Halep în finala de la Madrid şi e în mare formă.

În schimb, dacă ar cădea doar pe locul 3, atunci Simona va fi împerecheată în jumătatea de tablou cu liderul mondial, Naomi Osaka. Japoneza ar fi o adversară mai accesibilă în semifinale, neavând, totuşi, un joc pe zgură la fel de bun precum cel practicat de Bertens în acest moment.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus