Stiri de ultima ora

ANALIZĂ French Open o aruncă pe Halep pe locul 8 în lume: De ce Simona e cea mai dezavantajată jucătoare din Top 10

ANALIZĂ French Open o aruncă pe Halep pe locul 8 în lume: De ce Simona e cea mai dezavantajată jucătoare din Top 10
Sport
Această situaţie a ieşit în evidenţă, mai întâi, la finalul sezonului de hard. 

Dacă în primele trei luni din 2018, constănţeanca a înregistrat 19 victorii în 22 de meciuri şi a acumulat 2.385 de puncte, în acest an, în aceeaşi perioadă, Halep a câştigat 14 meciuri din 20 şi a adunat doar 1.300 de puncte. Parcursul din acest an ar fi însemnat un real succes pentru majoritatea jucătoarelor din circuit, însă pentru Halep, el a însemnat o pierdere de 1.085 de puncte şi căderea de pe locul 1 mondial.

Iar presiunea clasamentului a crescut asupra Simonei, odată cu începerea sezonului de zgură. Asta deoarece, anul trecut, românca a adunat cele mai multe puncte pe această suprafaţă: 2.900! Prin comparaţie, liderul mondial, Naomi Osaka, a câştigat doar 255 de puncte pe zgură în 2018.

Până acum, Simona s-a descurcat bine pe suprafaţa ei preferată în actuala stagiune, iar cifrele confirmă acest lucru. În 2018, ea a abordat French Open cu 8 victorii în 11 partide (900 de puncte). Acum, ea va merge la Paris, având un bilanţ aproape la fel: 7 victorii în 9 meciuri (710 puncte).

Odată cu startul turneului de la French Open însă, jucătoarele vor rămâne fără punctele acumulate pentru ediţia din 2018, iar Halep va suferi cea mai mare pierdere, ceea ce se va vedea, mai întâi, în clasamentul virtual.

Nici finala nu o va ajuta foarte mult

Practic, la ora primului ei meci la Paris, Simona va fi pe 8 în ierarhia care se actualizează în timp real, în funcţie de rezultatele înregistrate. Românca e şi dezavantajată de faptul că rivalele ei din Top 10 nu vor pierde foarte multe puncte în comparaţie cu ea. Asta deoarece, în afară de Halep, Stephens şi Kerber, restul sportivelor care se află acum în Top 10 n-au avut rezultate bune, anul trecut, la Roland Garros. De altfel, şase dintre ele au fost eliminate fie în turul II, fie în turul III. 

Pornind cu 3.533 de puncte la French Open 2019, Simona va ajunge, în cel mai bun caz, pe locul 3 mondial, dacă îşi va apărea trofeul la Paris. Nici măcar o finală nu o va ajuta prea mult, fiindcă va acumula 4.833 de puncte şi, după cea mai optimistă estimare, va urca până pe 5. Iar asta în cazul în care celelalte jucătoare aflate în faţa ei vor fi eliminate repede la Paris.

Rezistă în Top 5 de peste 730 de zile

Simona Halep nu doar că e cea mai longevivă prezenţă în Top 10 mondial la ora actuală, pătrunzând aici la 27 ianuarie 2014, dar se poate lăuda şi cu o altă serie impresionantă. Au trecut peste 730 de zile de când Simona n-a mai ieşit din Top 5! Cea mai slabă clasare a româncei din ultimii ani datează din 7 mai 2017, atunci când s-a aflat pe locul 8 WTA.

August, o lună de foc pentru Simona

Nici după French Open, Simona nu va scăpa de presiunea clasamentului. Ce-i drept, în sezonul de iarbă, ea va fi mai relaxată, având în vedere că, anul trecut, a jucat doar la Wimbledon, unde a acumlat 130 de puncte pentru că a avansat până în turul III.

Apoi însă, odată cu reluarea sezonului de hard, Halep va avea în august o lună de foc. La cele două turnee succesive, la Montreal şi la Cincinnati, constănţeanca va avea de apărat un total de 1.485 de puncte: 900 pentru trofeul cucerit la Rogers Cup şi 585 pentru finala jucată la Cincinnati. 

Abia din septembrie, Simona poate „respira“, în condiţiile în care, în 2018, a fost eliminată în turul I la US Open, după care, din cauza durerilor de la spate, a jucat doar două meciuri până la finalul anului.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus