Stiri de ultima ora

Acuzaţii dure din tabăra HC Dobrogea Sud Constanţa! Branislav Angelovski: ”Oficialii federaţiei au venit să facă un joc în afara terenului”

Acuzaţii dure din tabăra HC Dobrogea Sud Constanţa! Branislav Angelovski: ”Oficialii federaţiei au venit să facă un joc în afara terenului”
Sport
Arbitrajul brigăzii Barbu-Manafu l-a făcut pe Angelovski să facă declaraţii fără precedent. ”Un meci foarte dur şi foarte urât. Oficialii federaţiei au făcut meciul urât, deoarece au venit să facă un joc în afara terenului. Noi am ştiut asta, dar nu e nicio problemă. E o atenţionare la ce să se aştepte jucătorii la meciul cu CSM. Pentru că văd cine sunt arbitrii. Meciul nu a fost făcut ca Timişoara să câştige, ci ca să piardă Constanţa. Pentru că e mai uşor pentru Dinamo să joace o finală cu CSM, deoarece la Constanţa ar avea de jucat două meciuri. E 100% clar, adevărat. Miza meciului nu era pentru Timişoara, ci ca Dinamo să aibă două meciuri pe teren propriu cu CSM. Timişoara nu va câştiga cu CSM, deoarece nu vine singură, ci cu doi oameni în spate, cu toată federaţia. Îmi pare rău, deoarece îl cunosc pe Fenici de zece ani de când sunt în România. Ce face el e o ruşine şi mi se pare că poate face asta doar la Timişoara. Sare pe arbitri, pune presiune. Terenul la Timişoara este foarte greu. Noi aici încă nu am pierdut. Am obţinut acest egal ca o victorie. În minutul 15 aveam deja patru eliminări. Am avut 6-2 şi meciul s-a întors din cauza eliminărilor date de arbitri. Nu au judecat cu acelaşi criteriu. Nu au avut acelaşi criteriu de arbitraj. Pero poate să bată la Călăraşi, dar nu va fi lăsat să câştige cu CSM dacă ei vor dori punctele aici”, a precizat Angelovski după joc.

Oficialul spune că EFH-ul va sancţiona România dacă arbitrajele cu greşeli vor continua. ”E normal să se joace meciurile de final la o zi diferenţă. Turda a pierdut meciul cu Călăraşi şi până acum nu se ştie unde sunt 6 puncte??! Avem cea mai mare şansă la titlu. Dacă oamenii din federaţie vor să facă o ruşine, n-au decât. Dar EHF-ul vede România. Aşa s-a întâmplat cu Macedonia şi un an am fost suspendaţi”, a mai spus Angelovski.

Fostul handbalist consideră că Dobrogea Sud ar face cinste României dacă ar ieşi campioană. ”Noi ne-am prezentat cel mai bine la nivel internaţional. Am ieşit dintr-o grupă cu Porto şi Holstebro. Din ianuarie nu am pierdut niciun meci în România. Ambele echipe sunt în F4. Care e diferenţa dintre grupele C şi D din Liga Campionilor ? Eu nu văd diferenţa”, a mai spus oficialul ”marinarilor”.

Pero Milosevic nu s-a lăsat mai prejos

Antrenorul timişorenilor este supărat că în alte oraşe după jocuri nu se iau declaraţii lui când e antrenor oaspete. ”Anul viitor nu mai facem aşa dacă rămân antrenor, ci la fel cum e când jucăm noi în deplasare. În alte oraşe, niciodată nu e chemat antrenorul advers, poate doar cu excepţia unui singur club. La noi mereu vin toţi antrenorii, e democraţie”, a precizat antrenorul Timişoarei, puţin melodramatic, deoarece are contractul prelungit pe mai mult decât sezonul viitor.

Despre meci, muntenegreanul şi-a lăudat echipa şi spune că Poli va aborda orice meci la victorie. ”Sunt foarte mândru de jucătorii mei. Noi nu prea mai avem şanse la locul doi, dar am luptat, aşa cum am făcut cu CSM. Am fost fair-play. Dar unii fac alte lucruri. Cu Constanţa am jucat anul acesta de alte trei ori, anul trecut cu ei am avut finala de Cupa României. Când joci acasă, şi se dă 7 metri la o fază ca la final şi ai terminat povestea! Altundeva să dă, la noi nu. Nu e prima dată când ni se întâmplă nouă Timişoarei. Măcar dai 9 metri, dar nu dai şansa Constanţei să marcheze. Sunt foarte mândru de jucătorii mei, am luptat din greu fără Sadoveac, fără Dragas. Nu uşor să joci cu două absenţe. Portarii noştri Tcaciuc şi Varo nu au apărat bine, dar a intrat Rusu şi a scos mingi. E important pentru el că a intrat aşa în meci. Aşa vom juca până la final, vom da totul. Asta e obligaţia noastră, nu să facem calcule. Nu e uşor să revii de la trei-patru goluri diferenţă în faţa unei echipe aşa bune cum e Constanţa. Şania e un jucător cu experienţă, vine după o perioadă în care a fost accidentat. Mereu joacă bine pe final de sezon şi eu ştiu asta. Mai ales când nu marcăm cu aruncări de afară”, a mai spus Milosevic.

Zvonko Sundovski nu a dorit să dea declaraţii, motivînd că nu vorbeşte după ”un circ”.
www.prosport.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus