Stiri de ultima ora

"A mai rămas un an" şi o zi până la startul UEFA EURO 2020. De mâine se pun în vânzare biletele la turneul final. Bucureştiul va găzdui patru meciuri

A mai rămas un an şi o zi până la startul UEFA EURO 2020. De mâine se pun în vânzare biletele la turneul final. Bucureştiul va găzdui patru meciuri
Sport
Organizatorii Campionatului European din 2020 au anunţat că începând cu miercuri, 12 iunie, vor fi puse în vânzare biletele la meciurile care vor avea loc la competiţia ce se va desfăşura în 12 oraşe din Europa.

"Evenimente menite să celebreze evenimentul-piatră de hotar, numit “A mai rămas un an” până la UEFA EURO 2020, vor avea loc în 12 oraşe europene. Numărătoarea inversă până la turneul final continuă, începând de miercuri, 12 iunie 2019, cu lansarea ticketingului, vânzării pachetelor de tip hospitality şi cu demararea înregistrărilor pentru programul de voluntariat.

“Intenţia noastră a fost de a organiza un EURO unic, menit să celebreze cei 60 de ani ai competiţiei, astfel încât şi oraşele-gazdă să-şi poată etala parfumul local”, a declarat CEO-ul UEFA Events SA, Martin Kallen. “Acesta este cel mai mare EURO dintotdeauna, unul pe care-l aducem şi mai aproape de suporteri, şapte dintre cele 12 ţări-gazdă ale EURO organizând în premieră meciuri la un turneu final de EURO.. În zilele ce vor urma, fiecare dintre cele 12 oraşe-gazdă va prezenta turneul final propriilor cetăţeni, urmând să şi ofere informaţii referitoare la variatele iniţiative de mare importanţă pe care le vor lua cu această ocazie. Oamenii vor constata că turneul final a ajuns în faţa caselor lor. Vorbim despre un eveniment unic, iar clipa când vor avea oportunitatea de a deveni parte integrantă a acestuia a sosit”.

Pentru a celebra cea de-a 60-a aniversare a EURO, UEFA EURO 2020 va reprezenta cel mai mare turneu final al unui Campionat European organizat vreodată. Cele 12 oraşe-gazdă sunt Amsterdam, Baku, Bilbao, Bucureşti, Budapesta, Copenhaga, Dublin, Glasgow, Londra, München, Roma şi Sankt Petersburg. Opt capitale se regăsesc printre aceste oraşe, 11 stadioane oferind o capacitate mai mare de 50.000 de locuri, ceea ce înseamnă că un număr-record de 3 milioane de bilete se vor afla la dispoziţia fanilor.

Sankt Petersburg va da startul celebrărilor pe 11 iunie 2019, printr-un spectacol de lumini nocturn pe emblematicul Pod al Palatului. EURO 2020 Football Park, situat pe insula-fortăreaţă Petru şi Pavel a oraşului Sankt Petersburg, va deveni, pe 12 iunie 2019, locul de disputare a unui meci de fotbal al legendelor, protagonişti fiind cinci dintre ambasadorii UEFA EURO 2020, adică Antonios Nikopolidis, Gianluca Zambrotta, Robert Pirès, David Trezeguet şi Fernando Morientes. Ei se vor duela cu o echipă de foşti internaţionali, legende ale fotbalului din Rusia. Alte oraşe vor celebra această piatră de hotar a turneului final, “A mai rămas un an”, cu evenimente ce vor fi organizate între 13 şi 16 iunie 2019, acestea fiind menite să sărbătorească meciurile de deschidere programate în fiecare dintre aceste oraşe peste 12 luni.

Piatra de hotar menţionată coincide cu lansarea primei faze a vânzării biletelor pentru UEFA EURO 2020. 1.5 milioane de bilete vor fi disponibile publicului general, căruia i se va oferi şansa să “LIVE IT. FOR REAL” – un slogan ales pentru a inspira şi încuraja fanii să dobândească experienţa meciurilor urmărite live pe stadioane. Prima fază se va derula între 12 iunie şi 12 iulie 2019, toate biletele urmând să fie vândute exclusiv online, prin intermediul site-ului euro2020.com/tickets . Biletele de intrare la UEFA EURO 2020 vor fi oferite în trei categorii de preţuri, oraşele-gazdă fiind împărţite în două grupuri de preţuri, astfel încât să reliefeze puterea de cumpărare şi venitul mediu ale cetăţenilor acestora.

“A mai rămas un an” înseamnă, totodată, şi lansarea vânzării pachetelor oficiale de tip hospitality pentru toate stadioanele, pachetele oferind o largă paleta de opţiuni, incluzând loje private sau de tip business, dar şi un club având o configuraţie mai degrabă casual. Pentru a afla mai multe informaţii, accesaţi site-ul euro2020.com/hospitality .

Portalul destinat aplicărilor pentru programul de voluntariat va fi, la rându-i, deschis pentru toate cele 12 stadioane pe 12 iunie 2019. În total, 12.000 de voluntari sunt necesari, în vederea sprijinirii unei ample palete de activităţi, incluzând acreditările, managementul oaspeţilor, transportul, media, ticketingul, operaţiunile de meci şi serviciile oferite spectatorilor. Pentru a afla informaţii suplimentare, accesaţi site-ul euro2020.com/volunteers ", se arată în comunicatul trimis de UEFA EURO 2020.
www.prosport.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus