Stiri de ultima ora

Zegrean, după decizia CCR: În jur de 180 de dosare la ICCJ au fost judecate de completuri de 3. Va fi reluată judecata, în multe cazuri se va constata prescrierea (VIDEO)

Zegrean, după decizia CCR: În jur de 180 de dosare la ICCJ au fost judecate de completuri de 3. Va fi reluată judecata, în multe cazuri se va constata prescrierea (VIDEO)
Politic
Augustin Zegrean, fostul președinte al Curții Constituționale, a declarat, pentru B1 TV, că se aștepta ca judecătorii constituționali să admită sesizarea depusă de Florin Iordache (PSD) pe completurile specializate în cazurile de corupție de la Curtea Supremă. Zegrean a susținut că, în multe dosare, va fi reluată judecată și în cazul unei bune părți dintre aceasta va fi constatată prescrierea faptelor.

IMAGINI BOMBĂ CU LOCUL UNDE VA FI ÎN MORMÂNTAT (GALERIE FOTO)

”Era de așteptat, pentru că la fel au procedat și în cazul completurilor de cinci. E halucinant, dar așa este. În jur de 180 de dosare la Înalta Curte au fost judecate de completuri de trei. 

Dacă ne uităm în urmă, la ce s-a întâmplat după ce s-au declarat nelegale completurile de cinci, vor fi eliberați cu toții în baza unor cereri de contestații la executare și va fi reluată judecată. În multe cazuri se va constat prescrierea. 

CCR așa a decis și știți că deciziile ei sunt general obligatorii. Nu trebuia să se ajungă aici. ICCJ știa de lege, știa că legea impunea anumite exigențe în privința acestor completuri, dar eu am auzit-o pe doamna președintă a ICCJ spunând că toate completurile de trei au fost unele care aveau sarcină să judece și dosarele de corupție. Deci mă miră decizia CCR, mai ales că se știa că unii vor fi salvați de această decizie”, a declarat Augustin Zegrean, pentru B1 TV.

Întrebat dacă a ICCJ a respectat sau nu legea atunci când a alcătuit compelturile de trei, Zegrean a răspuns: ”Nu era treaba lor să facă treaba asta”.
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus