Stiri de ultima ora

Viorica Dăncilă pleacă la Bruxelles, unde se va întâlni cu Juncker şi Timmermans

Viorica Dăncilă pleacă la Bruxelles, unde se va întâlni cu Juncker şi Timmermans
Politic
Premierul Viorica Dăncilă va efectua, începând de luni, o vizită la Bruxelles, în cadrul căreia va avea întâlniri cu preşedintele şi prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, dar şi cu preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni.

"Începând din această după-amiază voi efectua o vizită de lucru la Bruxelles unde voi avea întâlniri importante, în contextul recentelor alegeri europarlamentare. Vom avea discuţii cu preşedintele şi prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, dar şi cu preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni. Voi transmite încă o dată ataşamentul României faţă de valorile europene şi, de asemenea, voi discuta, în contextul alegerilor europarlamentare, să vedem ceea ce avem de făcut pentru o prezenţă cât mai bună pentru funcţiile despre care au început deja discuţiile atât în Parlamentul European, dar şi pentru portofoliul de comisar european", a anunţat prim-ministrul, la începutul şedinţei de Guvern.

Ea a adăugat că va prezenta rezultatele Preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene şi modul în care se va continua în perioada următoare.

"De asemenea, voi avea o întâlnire cu ambasadorul Statelor Unite la Uniunea Europeană, cu domnul Gordon, unde vom discuta, de asemenea, despre rezultatele Preşedinţiei rotative deţinute de către România. Ca prim-ministru al României, voi milita pentru asigurarea unei reprezentări adecvate, echilibrate, din punct de vedere politic, geografic, al criteriului de gen la nivelul instituţiilor europene, care să sprijine adoptarea consensuală a deciziilor, în beneficiul tuturor cetăţenilor noştri", a menţionat Dăncilă.
www.rtv.net

Articole similare :
comments powered by Disqus